avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1795 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Help copiii, copii sustin ca nu vor sa mearga
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Help copiii, copii sustin ca nu vor sa mearga

Va rog astept solutii nu mai stiu ce trebuie sa fac.
Am divortat in octombrie 2008 si s-a stabilit dreptul de vizita in prima si a 3 saptamana din weekend.
Divortul a durat din iunie pana in octombrie, toata vara nu am putut vedea copii, am incercat sa obtin drept de vizita prin ordonanta presedentiala pana la terminarea divortului, insa fara rezultat.
Cand au inceput scoala am fost la ei si nici macar nu au vrut sa vorbeasca cu mine.
Am uitat, copii au 7 si 5 ani.
Cand trebuie sa-i iau pe copii fosta sustine ca nu vor si spun si ei, atunci plec.
Nu am fost un tata iresponsabil, ci copii erau mereu pe primul loc si material si sentimental, numai cu timpul liber stateam mai rau, in sensul ca lucram 10 12 ore pe zi si uneori si simbata, duminica era lege dedicata numai familiei.
Sunt sigur ca copii sunt foarte influentati negativ, dar cum pot demonstra aces lucru?
Nu vreau decat sa am o relatie normala si civilizata cu copii, atat si numai atat.
Cand am dreptul de vizita sunt dispus sa merg impreuna cu un consilier specializat angajat, este posibil?
Vreau sa vad ce se intampla si daca asta este vointa lor am sa o respect , dar nu vreau sa fie traumatizati

Mii de multumiri anticipat
Nu cred ca e bine sa luati decizii astfel... Cel mai bine e sa mergeti la Protectie cum v-am spus, cautati si vorbiti cu psihologul si-l intrebati care crede el ca sunt cauzele etc. Prea multe nu va va putea spune, ca e tinut de secretul profesiei, insa il puteti intreba direct daca, din felul cum au comunicat copiii, e indicat sa faceti o pauza in incercarea de a-i vedea au ba.
Adica, mai exact, ce crede el ca le-ar face micutilor bine...
In niciun caz nu intrebati pe nimeni cand sa-i vizitati, ca e hotarare, nu poate trece nimeni peste ea... Nu stiu ce a vrut colegul sa spuna.
sorin2008 a scris:

Pe cine sa intreb cand pot vizita copii? Protectia Copilului?
Am o hotarare si un program de vizita stabilit, numai ca copii sunt foarte influentati negativ de mama lor
Sambata trebuie sa ma duc la copii, insa nu stiu ce sa fac, poate ar fi bine ca o perioada sa nu ma mai duc sa vad cum reactioneaza.

Nu, ma refeream sa intrebati psihologul pt ca asa aveti dreptul de a da buzna si a vedea copii.Executati hotararea dar impotriva vointei copilului.De aceea v-am spus de psiholog si de consiliere.Ati avut noroc ca ati intrebat pe forum pt ca este un lucru rar modul in care se procedeaza in astfel de situatii deoarece tatii in general renunta la exercitarea dreptului dupa un timp.Si dvs ati fost tentat daca am inteles bine.:confused:
Problema este ca le-a bagat mama strambe si psihologul trebuie sa rezolve situatia.
Cand sa mergeti sa ii vedeti si sa va exercitati drepturile la legaturi personale dupa previziunile psilologului ?
Ati intrebat cum sa faceti ?
Pentru ca altfel, drept aveti dar nu il puteti exercita asa cum e normal.

avocat Claudiu Lascoschi
Nu prea are dreptul sa dfea buzna si nici nu are cum sa vada copiii daca acestia nu vor, aici e problema domnului, nu stiu in ce baza sustii contrariul...
Impotriva copiilor nu se poate executa o horarare privitoare la ei... caci minorii nu se executa...
A zis nu? Sanatate si drum bun!
Nu stiu daca mama stie asta, ar fi jenant din partea ei sa vrea atata rau propriilor copii sau daca doar sunt traumatizati de despartirea parintilor...
Va doresc niste copii fericiti!
Daca ar fi sa ne luam dupa hotarare ar avea dreptul la programul stabilit prin hotarare.
Poate sa o tina la modul insistent ca vrea sa vada minorul dar nu aceasta e problema userului.
Consilierea psihologica trebuie sa aiba rolul de a determina vointa minorului de a avea legaturi personale cu tatal sau.
Un asemenea comportament din partea copilului poate indeparta tatal de minor si psihologul trebuie sa rezolve aceasta problema.
Eu oricum sunt de parere ca mama minorului va intelege faptul ca nu are niciun rost si niciun efect favorabil pt copil indepartarea de tatal sau.
Eu cred ca userul este pe un drum bun si situatia se va rezolva relativ repede.
Chiar dau pronosticul ca in cel mult 2 luni, cu ajutorul mamei lucrurile se vor indrepta si vor deveni firesti.

avocat Claudiu Lascoschi
Multumesc de sprijin si sper sa aveti dreptate domnule avocat, nu i-mi doresc decat o relatie normala cu copii mei.
Doamna avocat sunt copii mei si trebuie sa lupt pentru ei, nu cred ca este bine sa dispar din viata lor. Credeti asa ceva?

Alte discuții în legătură

Drept de vizita minor Antoaneta2008 Antoaneta2008 Avem nevoie de sfaturile voastre, deoarece nu mai stim ce altceva sa facem. Va cer parerea in numele fratelui meu, deoarece el fiind destul de ocupat nu prea ... (vezi toată discuția)
Se poate ca tatal sa nu aiba deloc legatura cu minorii? Imparatul Imparatul S-a pronuntat divortul in Romania, dintre o romanca si sotul ei italian. Copiii au fost incredintati mamei, dar are dreptul si tatal sa-i ia cu el, de 2 ori pe ... (vezi toată discuția)
Vizitarea minorului mary1970 mary1970 In urma divortului, mamei ii este incredintat copilul minor, iar tatal are drept de vizita in week-end. Dupa diverse sicane pe care le face tatal cand afla ca ... (vezi toată discuția)