avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 671 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... bonuri de masa
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

bonuri de masa

am si eu o mica intrebare. dupa codul muncii sunt obligatorii bonurile de masa si daca da va rog sa-mi spuneti si mie legea si art. care reglementeaza acest lucru.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:45, 1 Decembrie 2008
Legea nr. 142/1998 privind acordarea tichetelor de masa este cadrul legal de acordare a tichetelor de masa.
art. 1 alin.1 din acest act normativ prevede ca , salariaţii din cadrul societăţilor comerciale, regiilor autonome şi din sectorul bugetar, precum şi din cadrul unităţilor cooperatiste şi al celorlalte persoane juridice sau fizice care încadrează personal prin încheierea unui contract individual de munca, denumite în continuare angajator, pot primi o alocatie individuală de hrana, acordată sub forma tichetelor de masa, suportată integral pe costuri de angajator.

Prin urmare, angajatorul nu este obligat sa acorde tichete de masa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bonuri de masa pentru profesori!!! CristianBT CristianBT Prevederile Legii nr. 291/2013 pentru modificarea Legii nr. 142/1998 privind acordarea tichetelor de masa se poate apica si in cazul profesorilor??? (vezi toată discuția)
Acordare tichete de masa emaio emaio Buna ziua. As dori sa stiu si eu ce conditii trebuie sa indeplineasca o firma pentru a acorda tichete de masa angajatilor. Am citi legea 142/1998 - Legea ... (vezi toată discuția)