avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Despre o firma care a licitat cel mai mic pret .....
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Despre o firma care a licitat cel mai mic pret .....

Buna ziua , as dori daca este posibil sa ma informati in legatura cu Legea achizitilor publice.
Deci este vorba despre o firma care a participat la o licitatie despre o lucrare publica a unei Institutii.Aceasta firma a oferit pretul cel mai mic , sub pretul de pornire al licitatiei.Din urmatoarele motive aceasta firma a fost refuzata : este o firma mica,cu un nr.mic de lucratori, care a mai castigat si prin alte localitati diverse licitatii , a inceput acele lucrari dupa care le au oprit din diverse motive .Deci nu respecta termenele de finlizare lucrarilor .In momentul in care au fost intrebati cum reusesc sa obtina materiile prime si materialele la preuri f. mici de isi pot permite sa inceapa o lucrare importanta cu atat de putine resurse financire , ei au argumentat printre altele de exemplu ca nisipul nu il cumpara ca este al lor.....etc.Vin cu rugamintea :exista in Legea Achizitilor publice sau in alte legi vreun articol in care sa fie respinse altfel de societati?
Va multumesc anticipt ptr.raspunsuri si va urez tuturor "Sarbatori fericite!"
Cel mai recent răspuns: vlad nicolae , moderator 17:49, 18 Aprilie 2012
Orice ofertant are dreptul sa stabileasca conditii de participare a agentilor economici la procedura de achizitie publica. Bonitatea agentului economic poate fi unul dintre criteriile de selectie.
O.U.G. nr. 34 din 2006 reglementeaza procedura de atribuire a contractelor de achizitie publica.
Multumesc!
Oferta poate fi respinsa conf. art36, alin.2, lit c din HG 925, daca se constata ca pretul nu este justificat.Justificat inseamna documente oficialesi cifre reiesite din acestea.
In acest sens, autoritatea poate cere orice clarificari considera necesare (art.78). iar daca raspunsurile nu sunt concludente poate fi aplicat inclusiv art 79.
In exemplul dvs. nisipul avut in proprietate este inregistrat in evidentele contabile cu o valoare. AC are dreptul de a solicita situatia stocurilor pentru a verifica justificarea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Oferta mea a depasit bugetul - ce se intampla? razvan911 razvan911 Buna ziua, Am participat la o lictatie unde bugetul estimat in SEAP pentru acea procedura era de 1 mil de lei. AM fost doua firme participante. Firma mea ... (vezi toată discuția)
Intrebare licitatii publice RobertoIF RobertoIF am urmatoarea situatie: la o licitatie publica prin SEAP am oferta de la o firma neplatitoare de TVA si de la una platitoare de TVA. Oferta de la firma ... (vezi toată discuția)
Achizitii publice utc utc Buna ziua, Achizitii publice - licitatie in sensul legii sau negociere...!? Multumesc! (vezi toată discuția)