avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executari silite
Discuție deschisă în Executare silită

Executari silite

Buna ziua. Am facut un abonament la firma de telefonie de 49 euro si din cauza problemelor financiare nu il mai pot plati. Pe acelasi cont mai detin un abonament de 20 euro. Care sint etapele pe care le vor initia cei de la firma de telefonie impotriva mea? Multumesc
Ultima modificare: Joi, 12 Aprilie 2012
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: sebycopilu , utilizator 17:46, 12 Aprilie 2012
In prima faza va vor notifica, dar nu este obligatoriu, apoi vor cesiona creanta unei societati de recuperare, din nou nu este obligatoriu. Toate acestea sunt la latitudinea societatii de telefonie mobila. Recuperarea creantei se poate face fie prin instituirea popririi pe veniturile salariale, fie prin executarea silita a unui bun din patrimoniul dvs. a carui valoare de vanzare poate acoperii debitul. Luati in considerare aspectul ca la debitul principal se adauga penalitati si dobanzi care vor fi suportate tot de dvs.
scuze ,am uitat sa specific ca nu am bunuri pe numele meu iar firma la care lucrez nu este de acord cu porire pe salar, sau asta tine de dcizia instantei? multumesc
Firma la care lucrati nu trebuie sa fie de acord, sunt obligati sa infiinteze poprirea daca primesc adresa de la un executor judecatoresc.
Daca firma unde lucrati nu e de acord, va plati ea datoria dumneavoastra, ptr ca se va valida poprirea impotriva ei. Sunt multi patroni de genul asta, unii le spun prosti, eu le zic generosi. :)
bine ,multumesc de raspunsuri

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Oug 119 SUCIU DORIN SUCIU DORIN Va rog sa ma ajutati cu o solutie. in baza OUG 119 am castigat un proces impotriva unui debitor, am primit incuviintarea executarii silite. Bineinteles nu am ... (vezi toată discuția)
Executare silita ContSters116787 ContSters116787 Angajatul X al unei firme a avalizat un bilet la ordin. Firma respectiva a dat faliment iar angajatul a plecat la alta firma, Sa instituit porire pe salariu ... (vezi toată discuția)
Datorii bancare - creditorul nu are din ce isi recupera imprumutul gheorghelupu gheorghelupu Actuala mea concubina a facut un imprumut de nevoi personale in urma cu ceva ani,ramanand fara serviciu a intrat in imposiblitatea de asi onora datoriile catre ... (vezi toată discuția)