ana500 a scris:
Orgoliul lui si dorinta de a putea controla cat mai mult lucrurile este putin cam exagerata. Fata de el mai am inca ceva sentimente placute , nu sunt chestii pe care sa le pierzi pur si simplu dar asa cum i-am spus-o si lui fata de bautura sunt ff categorica ... am incercat sa il inteleg in astia cativa ani de cand suntem impreuna dar .... daca toata lumea ar apela la alcool pentru a-si "rezolva " problemele unde s-ar ajunge ...?
Buna seara!
Pentru ca ati cerut "un sfat" indraznesc sa va sfatuiesc:
Intr-un moment de luciditate a sotului (aici ma refer la perioada in care nu consuma bauturi alcoolice) si cu foarte mult calm din partea dumneavoastra, discutati deschis cu el aratandu-i si ca sentimentele dumneavoastra fata de el sunt asa cum ati mentionat "sentimente placute" dar si ca nu sunteti dispusa sa ii suportati nelimitat "dorinta de a putea controla cat mai mult lucrurile", consumul de alcool, comporamentul agresiv etc. (ii expuneti cu ce nu sunteti de acord in comportamentul lui, ceea ce nu inseamna ca sunteti impotriva lui) - discutati deschis toate aspectele problemei punandu-l sa va raspunda concret la fiecare aspect mentionat, cu privire la atitudinea pe care o va aborda pe viitor dar si ce parere are cu privire la comportamentul anterior, puneti-l chiar in situatia de a gasi el o solutie la aceste probleme si vedeti ce raspunsuri primiti atat in vorba cat mai ales in fapte.
"Meseria lui de inginer mecanic pe nave il tine departe de casa cu lunile" - ar trebui sa discutati deschis si cu privire la acest aspect destul de important - v-ati gandit ca s-ar putea sa aiba ceva indoieli, gelozii?!
Nu ar fi de neglijat nici consilierea psihologica, asa cum v-a sfatuit si @Ulpianus. De multe ori cand suntem in situatii limita ne exprimam mai putin adecvat, inrautatind lucrurile.
V-am sfatuit in ideea ca dumneavoastra si sotul mai nutriti sentimente de iubire unul fata de celalalt, sotul ar trebui sa inteleaga ca iubirea implica, printre altele, si respect.
Va urez toate cele bune!