avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1556 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... va rog - sfatuiti-ma si pe mine- cearta in familie, ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

va rog - sfatuiti-ma si pe mine- cearta in familie, posibil divort cu minor, partaj

De curand am avut o situatie neplacuta in familie si sunt descurajata de tot... nu stiu care este calea corecta.
De sfintele sarbatori de paste s-a iscat un conflict in familia mea in sensul ca sotul meu a baut (asa cum face cam de obicei), nu mult dar suficient cat sa ii creeze o stare mai agitata... si au inceput , din partea lui anumite acuzatii. Eu am considerat ca trebuie sa imi chem parintii ca sa lamurim niste treburi ... sa isi spuna direct nemultumirile in fata acestora ( unele din nemultumiri le erau adresate). Cand tatal meu a venit au existat un schimb scurt de replici mai acide ... tatal meu a spus ca in anii de cand sunt impreuna cu sotul nu s-a bagat intre noi dar acum se simte dator sa o faca .... si nu stiu precis inprejurarile , ptr ca nu am fost langa ei dar s-a ajuns ca sotul meu sa il dea afara . Tata a refuzat spunand ca e exagerata reactia si ca pleaca cand vrea ca,,, casa nu este numai a lui ... S-a ajuns ca sotul sa cheme politia .... dar tatal meu plecase deja cu copilul nostru .... cu consimtamantul meu verbal si al lui dar tacit ............pentru ca nu a schitat nici un gest cand au plecat ....... ba din potriva a spus ca sa imi iau si eu lucruri sa plec cu ei . Eu nu am facut acest lucru in ideea ca raman sa discut cu el .......... nu prea am avut ce . Am venit amandoi la tatal meu cu intentia de a lua copilul inapoi .... el a refuzat sa intre in curtea si casa tatalui meu .... Am cazut de acord cu el ca sa raman peste noapte sa isi mai limpezeasca mintea si poate sa mai discutam a doua zi ......... Din cate vad el nu si-a schimbat nimic in gandire......... problema este mai veche intre noi....... sicane sunt demult intre noi.... Unul dintre principalele motive este bautura... Ii place destul de mult aceasta licoare ... iar eu efectiv nu suport acest lucru ... mai este si mama lui , o femeie in varsta care mi-a cam facut viata un calvar ...... numai mama nu o pot numi... Sunt multe de spus ...... In momentele acestea sunt foarte ravasita si nu stiu ce cale sa urmez ... Nu vreau ca in urma unui divort sa pierd ce am .... mai ales copilul ....... mai ales ca m-a amenintat ca ma da pe mine sau pe tatal meu la rapire de copii ......... Eu am doua proprietati obtinute in timpul casatoriei prin donatie si din cate stiu la acestea doua nu se poate umbla la partaj... una este un loc de casa cu o casa batranesca si una este un apartament de doua camere... Ce pot pierde daca divortez .... orice ar fi ... cum sa procedez cu copilul sa nu il pierd .... sotul are un venit mai mult decat satisfacator ... lucreaza pe vapoare (inginer mecanic)... Si se stie ca cine are banii in ziua de azi are puterea ..... Ajutati-ma va rog spuneti-mi cum sa procedez sa fie bine pentru toti ............... el mi-a zis ca daca nu ma intorc pana deseara la el maine baga divort ..... cine stie ce motive va acuza....Sunt derutata de tot ..... vaide sarbatorile si linistea mea.............
Cel mai recent răspuns: ana500 , utilizator 14:56, 19 Aprilie 2012
in primul rand consultati un avocat daca suneti decisa sa divortati. sa pierdeti copilul este exclus (nu stiu ce varsta are copilul) . oricum meseria pe care o are si pasiunea pentru bautura nu vor determina judecatorii sa stabileasca domiciliul copilului la tata. partajul se va face intr-o faza ulterioara divortului. deci...daca sunteti hotarata si staruiti atunci.. mergeti inainte. nu cred ca discutiile in aceste cazuri, mai ales cele nesfarsite duc la o schimbare in bine.suferinta inutila , educarea unui minor intr-un camin cu certuri permanente nu duc la nimic bun. deci succes-
Nu merita sa traiesti alaturi de un betiv. Lasa-l sa isi traiasca cum stie el viata. Ia un avocat bun si divorteaza. Dar nu te baza doar pe avocat. Citeste legile si urmareste cu atentie procesul. Toate bunurile primite personal (din donatii de la parinti sau rude) nu se impart.
ana500 a scris:

Orgoliul lui si dorinta de a putea controla cat mai mult lucrurile este putin cam exagerata. Fata de el mai am inca ceva sentimente placute , nu sunt chestii pe care sa le pierzi pur si simplu dar asa cum i-am spus-o si lui fata de bautura sunt ff categorica ... am incercat sa il inteleg in astia cativa ani de cand suntem impreuna dar .... daca toata lumea ar apela la alcool pentru a-si "rezolva " problemele unde s-ar ajunge ...?

Buna seara!
Pentru ca ati cerut "un sfat" indraznesc sa va sfatuiesc:
Intr-un moment de luciditate a sotului (aici ma refer la perioada in care nu consuma bauturi alcoolice) si cu foarte mult calm din partea dumneavoastra, discutati deschis cu el aratandu-i si ca sentimentele dumneavoastra fata de el sunt asa cum ati mentionat "sentimente placute" dar si ca nu sunteti dispusa sa ii suportati nelimitat "dorinta de a putea controla cat mai mult lucrurile", consumul de alcool, comporamentul agresiv etc. (ii expuneti cu ce nu sunteti de acord in comportamentul lui, ceea ce nu inseamna ca sunteti impotriva lui) - discutati deschis toate aspectele problemei punandu-l sa va raspunda concret la fiecare aspect mentionat, cu privire la atitudinea pe care o va aborda pe viitor dar si ce parere are cu privire la comportamentul anterior, puneti-l chiar in situatia de a gasi el o solutie la aceste probleme si vedeti ce raspunsuri primiti atat in vorba cat mai ales in fapte.
"Meseria lui de inginer mecanic pe nave il tine departe de casa cu lunile" - ar trebui sa discutati deschis si cu privire la acest aspect destul de important - v-ati gandit ca s-ar putea sa aiba ceva indoieli, gelozii?!
Nu ar fi de neglijat nici consilierea psihologica, asa cum v-a sfatuit si @Ulpianus. De multe ori cand suntem in situatii limita ne exprimam mai putin adecvat, inrautatind lucrurile.
V-am sfatuit in ideea ca dumneavoastra si sotul mai nutriti sentimente de iubire unul fata de celalalt, sotul ar trebui sa inteleaga ca iubirea implica, printre altele, si respect.
Va urez toate cele bune!
mi se are cel putin bizar. "nu te baza pe avocat" evident ca toata lumea citeste dar de aici... pana la a deveni brusc avocat... zau asa.. dar uitasem tot romanul e poet, functionar si mai nou.. avocat. cand aveti ceva dureri cititi "agenda medicala". sunt sigura ca va veti face bine. oricum aici n aflam e "avocat.net" in caz ca nu ati citit. scapari...scapari.
O poveste cu "flacari" si romantism.
Daca mi se permite si mie un sfat, as spune asa:
-Da, consumul de alcool, si dependenta de el, poate fi un motiv de divort, daca persona in cauza nu vrea sa renunte la el, si cauzeaza probleme in familie.
Dar...eu as propune o discutie deschisa si matura intre voi. Ceva de genul; hai sa vedem ce nu merge, unde nu merge, ce asteptam unul de la celalat.
As merge cu coala de hartie, unde fiecare scrie, la adresa celuilalt, pe coloane, urmatoarele:
1.reprosuri
2.aprecieri
3. interese/teluri comune
4. sentimente.
Fiecare, ii da cola de hartie celuilalt, si pentru ca tot aveti doua locuinte, stabiliti ca este bine sa va separati o perioada de timp, sa va puneti ordine in ganduri, si sa va analizati situatia in liniste. Minim 3 luni.
Numai cand iesi din mediul conflictual, poti sa analizezi lucrurile, la rece -lucid.
Dupa asta, va asezati din nou la masa, si faceti totalul. Puneti in balanta, totul; sentimente, compromisuri, partea materiala, copilul - viitorul lui.
Abia atunci, veti lua o hotarare corect, in siguranta ca nu ati gresit, si ati ales ce era mai bun. Pentru ca, sunteti tineri amandoi, cu "nerv" si inca va mai iubiti. Nu distrugeti ceva inceput -cladit- daca se poate totusi repara. Si la voi, se mai poate.
Mai mult de atat, chiar daca veti/vei, ajunge la concluzia, ca divortul este inevitabil, acesta se va produce in conditii amniabile, sau macar dintr-o pozitie calma.
Crede-ma , procedura asta, functioneaza perfect, la oamenii inteligenti, si responsabili.

"Love peace not war"
:)

Ultima modificare: Miercuri, 18 Aprilie 2012
ContSters128789, utilizator

Alte discuții în legătură

Divort 2peter 2peter Sunt casatorita de 6 ani si am un copil de 3 ani.Locuim intr-un apartament cumparat la banca prin credit ipotecar(de 4 ani pe numele amandoura dar sotul a ... (vezi toată discuția)
Custodia copilului Mihaela457 Mihaela457 Buna ziua, Eu sunt in divort cu sotul meu. Avem o fetita in varsta de 16 ani, care vrea sa ramana cu tatal ei, dar el nu a depus niciun act pentru custodia ... (vezi toată discuția)
Divort oanastnc oanastnc Buna ziua! Am sa incep intr-un mod direct si voi incerca sa fiu cit mai concisa si concreta in relatarea mea.Sunt casatorita de aproape 19 ani nu avem ... (vezi toată discuția)