avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Stimulentul de insertie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Stimulentul de insertie

Buna ziua.
Lucrez la salarizare, intr-o institutie publica. Pana in prezent, in cadrul unitatii noastre nu s-a acordat stimulent de insertie pentru nimeni. Acum, sotia unui salariat a nascut. Mentionez faptul ca dansa nu a lucrat nicaieri. Intrebarea este daca salariatul nostru are dreptul la stimulent de insertie si in ce suma?
Va multumesc anticipat.
O zi buna!
Cel mai recent răspuns: navzar1976 , utilizator 17:35, 5 Octombrie 2012
buna ziua.de la ce data mi se acorda stimulentul de reinsertie in conditiile in care sotia nu a lucrat, nu a beneficiat de concedii de maternitate sau alte indemnizatii, iar eu am solicitat stimulentul la 30 de zile de la nasterea copilului.eu consider ca tb sa primesc stimulent de la data nasterii copilului si nu de la data depunerii cererii conf art. 15 alin b din oug 111/2012.
1. Daca sotia nu a indeplinit conditiile pentru a beneficia de concediu de maternitate dvs. puteti beneficia de stiumulentul de insertie de la data nasterii copilului.

2. Asa spune si OUG 111/2010:

Art. 15
(1) Drepturile prevazute de prezenta ordonanta de urgenta reprezentand indemnizatii si stimulent de insertie se stabilesc dupa cum urmeaza:

a) incepand cu ziua urmatoare celei in care inceteaza, conform legii, concediul de maternitate, daca cererea este depusa in termen de 60 de zile lucratoare de la acea data;

b) incepand cu data nasterii copilului, daca cererea este depusa in termen de 60 de zile lucratoare de la acea data, in cazul persoanelor care nu indeplinesc conditiile, conform legii, pentru acordarea concediului de maternitate si a indemnizatiei aferente;
va multumesc f mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu ionny-ionela ionny-ionela pe 2 mai am nascut vreau sa stiu daca nu am lucrat de ce benificiez de la stat(alocatie, indemnizatie sau vrun ajutor) precizez k sotu lucreaza dar nu ... (vezi toată discuția)
Stimulentul de insertie beteaguconstantin1 beteaguconstantin1 Se poate acorda indemnizatia de insertie fara a mai intra efectiv in concediu de crestere a copilului? Mentionez ca sotia nu lucreaza si ,fiind singurul ... (vezi toată discuția)
Stimulent tatal, daca mama nu poate beneficia muscalucristina muscalucristina buna ziua, am si eu o intrebare, tatal poate beneficia de stimulentul de insertie daca mama nu poate beneficia de concediu de crestere copil? si daca da ... (vezi toată discuția)