avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 217 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Beneficii daca PFA angajeaza somer?
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Beneficii daca PFA angajeaza somer?

Buna ziua.

As dorii sa stiu daca un PFA angajeaza un somer sau un absolvent cu 2ore pe zi este scutit pe 1 an de plata cartii de munca a acelei persoane.
Va rog sa imi ziceti care sunt beneficiile de care are parte un PFA daca angajeaza un somer sau un absolvent si care sunt conditiile care trebuiesc indeplinite.

Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: stan camelia , utilizator 13:37, 17 Aprilie 2012
Din legea somajului, nr.76/2002 cititi de la art 78 pana la 94.Aceste articole va pot lamuri.
Conditiile sunt prevazute in O.U.G. 13 din 2010.
Daca sunt respectate conditiile acestei ordonante, angajatorul (textul de lege nu defineste ce inseamna angajator, deci poate fi orice entitate juridica inregistrata in scopul desfasurarii de activitati comerciale) va fi scutit timp de 6 luni de la plata contributiilor de asigurari sociale (somaj, accidente de munca si boli profesionale, fondul de garantare pentru plata creantelor salariale, asigurari de sanatate, concedii si indemnizatii de asigurari de sanatate).

OUG 13/2010 privind reglementarea unor masuri in vederea stimularii crearii de noi locuri de munca si diminuarii somajului in anul 2010. Ordonanta de urgenta nr. 13/2010 este putin depasita, cred eu.
OUG nr.13/2010 nu este aplicabila in 2012 ... art. 1 (1) Angajatorii care, in anul 2010, pe locurile de munca nou-create stabilesc, ...
Eu sunt PFA si am angajat somer insa cu 8 ore. A trebuit sa inchei o conventie cu cei de la AMOFMB(somaj).Timp de un an primesc 500 RON subventie(care din octombrie pana in ziua de azi nu a venit la timp niciodata). In fiecare luna achit toate cele pentru salariat(mai putin contributia societatii la fondul de somaj). In fiecare luna ma prezint la ei cu stat de plata, pontaj, recipisa de la declaratia 112 si o declaratie(tipizat de la ei) completata in 2 exemplare.

Alte discuții în legătură

Stimularea angajatorilor in vederea angajarii somerilor edusa edusa daca e sa ma angajez si sunt inca in somaj de ce beneficiez sau firma angajatoare. multumesc (vezi toată discuția)
Firme care angajeaza someri peste 45 de ani ana & maria ana & maria firmele care au angajat someri peste 45 de ani mai sunt scutite de darile catre stat pentru angajatul respectiv ? (vezi toată discuția)
Este scutit angajatorul de taxe daca angajeaza o persoana care este in somaj? giulia82 giulia82 Buna ziua, eu sunt in somaj pana pe 1.08.2010 si as vrea sa stiu daca ma angajeaza cineva acum,este scutit de taxe pentru mine 6 luni?daca asa este legea,si ... (vezi toată discuția)