avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA achizitie intracomunitara?!
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

achizitie intracomunitara?!

Buna seara!

Am si eu o intrebare:
Firma din Romania platitoare de TVA a cumparat o masina second hand din Olanda.
S-a inregistrat in ROI . Am verificat firma din Olanda si am vazut ca este neplatitoare de TVA.
Firma din Romania trebuie sa plateasca TVA ?
Declar aceasta achizitie in D390?

Multumesc anticipat de raspuns!

O seara buna va doresc!
Cel mai recent răspuns: xerxes , utilizator 15:50, 18 Aprilie 2012
nu este o achizitie intracomunitara taxabila in romania pentru ca vanzatorul aplica regimul special de scutire pentru intreprinderi mici in tara sa.
nu se declara in 390 vies.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitie intracomunitara auto second-hand (detalii tva) Ovidiu_minos Ovidiu_minos Buna ziua, as dori, va rog, sa ma ajutati cu urmatoarea situatie: Doresc sa achizitionez un autoturism second hand (de la o firma specializata in ... (vezi toată discuția)
Factura achizitii intracomunitare decl.300 si 390. bogdan1955 bogdan1955 Firma platitoare de TVA,din Romania,inregistrata in ROI,face o achizitie intracomunitara-masina folosita-(nu intra in categoria second-hand)din Olanda,dela o ... (vezi toată discuția)
Achizitie intracomunitara autoturism second-hand simina_anca simina_anca O societate comerciala(platitoare de TVA si inregistrata in registrul operatorilor intracomunitari) doreste sa achizitioneze un autoturism second-hand din ... (vezi toată discuția)