avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Noul Cod CAEN 2008 schimbare de sediu social
Discuție deschisă în Noul Cod CAEN 2008

schimbare de sediu social

Buna. Am si eu o intrebare. Daca societatea isi schimba sediul social care e procedura pentru recodificare?
Cel mai recent răspuns: live_maz , utilizator 14:14, 1 Februarie 2009
aveti doua posibilitati:
1. daca sediul vechi nu este expirat , puteti face recodificarea printr-o simpla cerere adresata Reg. Comertului si apoi schimbati sediul societatii, ocazie cu care va actualizati actul constitutiv (procedura dureaza cca 10 zile)
2. daca sediul vechi este expirat sau doriti neaparat schimbarea lui, puteti sa apelati la un consultanta care va face cele doua operatiuni in acelasi timp (ca timp....5 zile).
Recodificare trebuie facut aobligatoriu, nici-un fel de mentiune nu se accepta fara sa se faca recodificarea dar inc azul dumneavoastra nici nu ingreuneaza operatiunea de schimbare de sediu, nici nu va majoreaza ccheltuielile motiv pentru care eu recomand sa va alegeti un consultant si sa il lasati sa va rezolve problema simplu si rapid.
Nu vad de ce ar trebui facute doua operatiuni distincte, din moment ce oricum se va actualiza actul constitutiv.
Actele de care aveti nevoie le gasiti la:
[ link extern ]
Trebuie sa se faca doua operatiuni pentru simplul motiv ca indiferent ce scrii in actul constitutiv actualizat, daca nu ceri inregistrarea mentiunii corespunzatoare in registrul comertului, acesta din urma nu va avea evidenta actualizata. Daca ceri actualizarea CAEN judecatorului delegat acesta trebuie sa isi decline competenta catre directorul ORC, deoarece numai acesta din urma poate aproba recodificarea. Prin urmare e mai simplu sa ceri mai intai recodificarea (pentru care se depune o cerere, certificatul de inmatriculare si imputernicire, daca e cazul) care dureaza 3 zile in Bucuresti, dupa care sa inregistrezi modificarea sediului, pe procedura comuna (hotarare AGA apoi cerere de inregistrare mentiuni) care dureaza 5 zile lucratoare.

NB: in cele de mai sus m-am referit la recodificarea potrivit procedurii simplificate potrivit HG 300/2008. Daca insa recodificarea ar fi inclusa in hotararea AGA, ceea ce inseamna taxe mai mari (monitorul oficial, preschimbare certificat) cred ca merge si la judecator.
Ultima modificare: Miercuri, 7 Ianuarie 2009
ContSters20980, utilizator
Daca insa recodificarea ar fi inclusa in hotararea AGA, ceea ce inseamna taxe mai mari (monitorul oficial, preschimbare certificat) cred ca merge si la judecator.

Exact la asta m-am referit.
Taxele nu sunt mai mari decat cu 10 lei, adica preschimbarea certificatului de inmatriculare, pentru ca publicarea in monitorul oficial oricum se plateste pt. hotararea AGA de 2000 de caractere. Tinand cont ca nu are alte modificari decat schimbarea de sediu, in cele 2000 de caractere intra si recodificarea.
Ultima modificare: Miercuri, 7 Ianuarie 2009
Lăzăruţiu Lucian, Avocat

Alte discuții în legătură

Practica reg com: se poate inregistra schimbarea sediului social mai inainte de reactualizarea ob de activiate caen rev 2? k17 k17 Opinia mea este ca nu, intrucat, cu ocazia schimbarii sediului social trebuie preschimbat si certificatul de inregistrare al firmei (care contine si codul ... (vezi toată discuția)
Cesiune parti sociale, recodificare, schimbare sediu rocs rocs as vrea un sfat in legatura cu urmatoarea situatie; am o cesiune firma, se schimba doar actionariatul, sediul si as vrea sa fac si recodificarea ob de ... (vezi toată discuția)
Recodificare si inregistrare mentiuni DAIANA_ DAIANA_ Dupa cum stiu eu, cererea de recodificare se adreseaza separat directorului ORC, iar mentiunile se cer ca pana acum judecatorului delegat. Deci este nevoie de ... (vezi toată discuția)