avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... trimitere in concediu fara plata (CFP), fara niciun ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

trimitere in concediu fara plata (CFP), fara niciun document sau venit

Buna ziua,
Lucrez la un call center din decembrie 2010, pe un proiect pe limba franceza, cu contract pe perioada nedeterminata. La inceput, toate bune si frumoase, cu bonusuri, cu bonuri de masa etc, dar pentru o perioada scurta de timp. Anul trecut, am fost trimisa acasa (CFP), deoarece proiectul pe care lucram nu mai era destul de “cantitativ”, cu plata salariului de 75% pentru 7 zile; a doua oara, tot anul trecut s-a repetat acest CFP pentru 3 saptamani (pe acelasi motiv ca nu mai este baza, dar alti colegi au ramas si au mai lucrat pe acest proiect, pe mai putine ore, dar au lucrat), dar fara plata salariului si fara nici un document. Dupa care am fost obligati sa semnam un act aditional la contract, in care eram informati, ca in functie de proiectele firmei, de cantitate, va fi necesar sa acceptam sa lucram si pe alte proiecte (pe limba romana). Anul acesta, mi-au spus ca trebuie sa trec de pe proiectul pe limba franceza pe proiectul METRO, ceea ce am refuzat, intrucat baza proiectului pe franceza nu era terminata, atunci la 2 zile mi-au spus ca nu mai este baza pe proiectul pe care lucrez eu si m-au trimis din nou, acasa, in aceleasi conditii, fara salariu, fara documente. Atunci eu am discutat cu cei de la resurse si le-am spus ca trebuie sa am o hartie la mana ca sunt trimisa acasa pur si simplu, si mi-au dat intr-un final, dupa lungi discutii cu mai multi directori din firma, dar fara niciun folos pentru mine si cred ca mi-am semnat si “sentinta”. Ca si anul trecut, am aflat de la colegi, ca unii dintre ei au ramas sa lucreze, in continuare, pe proiectul pe franceza si eu am stat acasa 15 zile. Mi-au luat si bonurile de masa. Luna aceasta, s-a repetat figura de luna trecut cu cele 15 zile de CFP si in acelasi conditii, ca si luna trecuta, dar de aceasta data nu am mai cerut nici un document, cred ca nici nu mai merita sa ma enervez. Eu consider un abuz din partea firmei, asupra mea, cu aceste CFP-uri, care pentru mine nu sunt motivate sub nicio forma si fara niciun venit conform legislatiei codului muncii. Astept din partea dumneavoastra sfaturi, referitor la ce atitudine (legala) trebuie sa iau eu fata de aceasta firma, daca pot recupera ceva din acele venituri care mi-au fost retinute, cred eu in mod abuziv. Va multumesc pentru rabdare si intelegere.
Cel mai recent răspuns: rise , utilizator 08:24, 22 Mai 2012
rugamintea mare...trebuie sa fie macar o perosana ca sa poata raspunde la acest incident de munca. multumesc!
1. Angajatorul nu poate decide unilateral trimiterea in CFP a salariatilor .. in acest caz, puteti sesiza ITM-ul si/sau promova o actiune in instanta, daca nu exista vreo cerere din partea dvs de solicitare a unui CFP ..

2. Retinerea nejustificata din salariu constituie un abuz din partea angajatorului, fapt ce poate atrage raspunderea patrimoniala a acestuia.
va multumesc pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

"micsorarea salariului" prin concediu fara plata dar prezenta obligatorie MonArt MonArt Buna ziua, De curand am fost anuntati ca \"am efectuat un concediu de 5 zile fara plata\", si ca trebuie sa semnam cererea respectiva, retroactiv...iar ... (vezi toată discuția)
Problema bonuri valorice!urgent! carmen_pitesti carmen_pitesti Am o problema,la locul de munca,patronul ne-a pus pe toti angajatii sa facem cere de concediu fara plata,daca nu,nu ne mai acorda bonurile.Bonurile nu sunt ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, încerc sa fiu cât mai scurta în relatare: sunt ... ioanamadalina ioanamadalina Buna ziua, încerc sa fiu cât mai scurta în relatare: Sunt angajata a unei firme din 2018. În octombrie 2023 am anunțat oficial ca sunt insarcinata. În ... (vezi toată discuția)