avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 741 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Imputernicit pe cont. Sume sustrase din cont dupa ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Imputernicit pe cont. Sume sustrase din cont dupa decesul titularului

Buna ziua, cum pot rezolva urmatoarea problema:

Tatal meu a decedat, iar dupa moartea lui, fratele meu a retras sume de bani din contul bancar al tatului meu, singur sau impreuna cu mama, din cate am inteles amandoi erau imputerniciti.
Aveau dreptul sa faca asta, dupa decesul lui?
Am inteles ca el ar fi retras bani si in timpul vietii, tatal meu fiind internat in spital, timp de mai bine de o luna. Pot afla ce sume, pentru ca sunt niste neconcordante intre ce declara chiar el.
Cum pot afla operatiunile bancare efectuate de ei dupa decesul tatalui?
Mentionez ca am calitatea de mostenitor conferita de "Certificatul de mostenitor" eliberat de notar. Ma ajuta in vreun fel acest document sa aflu informatii de la banca?
Ce pot face daca a/au sustras banii?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 13:46, 21 Aprilie 2012
1 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ma tem ca nu aveti dreptul sa aflati sumele ridicate din cont de fratele si mama Dvs. atata timp cat acestia erau imputerniciti de tata sa o faca. Nu au sustras bani. Dupa parerea mea, chiar si in cazul decesului puteau retrage acele sume din cont. Posibil ca acesta a fost si scopul tatalui, ca imputernicitii (beneficiarii) sa poata ridica bani fara dezbaterea succesiunii.

Nu inteleg insa de ce nu ati fost trecut si Dvs. ca imputernicit :sorry:, probabil este o problema de familie, care nu ne priveste.
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Depozit la o banca, mostenire olga2011 olga2011 un prieten de-al meu are citeva depozite in lei la o banca., ar dori ca dupa decesul lui aceste sume de bani sa nu faca obiectul succesiunii sa-i lase ... (vezi toată discuția)
Mostenire ry11 ry11 Buna ziua, Tatal decedat de un an, sotia in viata si 3 frati, nu s-a deschis succesiunea. Este vorba de un cont la cec, beneficiarul contului (tatal) decedat, ... (vezi toată discuția)
Banca cere restituirea banilor retrași din contul tatălui decedat ... anatab anatab Banca cere restituirea banilor retrași din contul tatălui decedat Bună ziua. Recurg iar la ajutorul dvs. Tata a decedat în data de 17 martie. Banii de ... (vezi toată discuția)