avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 293 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... racordare la teava de gaz a unui vecin
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

racordare la teava de gaz a unui vecin

Exista situatia urmatoare.
Doresc sa ma racordez la conducta de gaz a unui vecin de la un etaj superior
(este vb de coloana magistrala care traverseaza etejele) pentru a-mi instala centrala termica.Vecinul respectiv nu este acasa,si nici nu pot da de el(de cand a cumparat ap. l-a tot inchiriat, el fiind in strainatate).As vrea sa vb cu el si sa iau acceptul de racordare.....evident cu o compensatie materiala dar nu am succes de loc.
Intrebarea mea se refera la legislatia care prevede racordarea la teava de gaz a altui locatar,si daca nu exista un termen dupa care teava devine proprietatea distribuitorului de gaz,nemaifiind nevoie de acceptul celorlalti locatari.
La e-on energie se procedeaza asa cu stalpii de sustinere cablu de alimentare si ma gandesc daca nu la fel si la gaz.
Multumesc .
Cel mai recent răspuns: moft , utilizator 22:50, 16 Mai 2012
Trebuie sa existe o posibilitate de a lua legatura cu proprietarul, coloana de gaz nu are cum sa fie trecuta in proprietatea distribuitorului, apartamentul Dumneavoastra trece in proprietatea statului?
Si daca apartamentul se vinde,aceea coloana trece in proprietatea noului proprietar.
Dar chiriasii cum achita chiria?
Doresc sa aflu ce spune legea deoarece parerea asta o am si eu ,deci daca ma puteti ajuta in acest sens...astept.
Daca era usor de gasit nici nu mai intrebam aici,desigur.
Dar mai pun o intrebare! Daca nu este deacord un proprietar sa dea acordul ,ce e de facut?se mai instaleaza o teava de gaz ?Ar trebui sa fie la fiecare colt de hol o teva de gaz.
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Aprilie 2012
moft, utilizator
Aceste situatii se petrec acolo unde din varii motive nu exsista - la un moment dat - o unitate de pareri cu privire la - iata exemplul dvs. cu conducta de gaz. Ce se intampla, daca aceasta conducta a fost instalata de un vecin, acesta a avut nevoie de aprobarea as. prop. care, daca conducerea acesteea, au fost oameni cu capul pe umeri, au pus conditia ca dumnealui, initiatorul constructiei, sa permita racordarea la respectiva teava a celorlalti proprietari, desigur, asa cum ati si prevazut, cu o compensare materiala din partea acestora. Daca omul nu a avut aprobarea conducerii asociatiei si mai mult, nu permite racordarea celorlalti vecini, as. prop. poate sa-l actioneze in instanta - obligatia de a face si se rezolva!
Deci in cazul de fata sunt doua aspecte:
- investitorul este proprietarul de drept al tevii si nimeni nu poate emite pretentii asupra proprietatii sale (Constitutia Romaniei);
- conditionarea as. prop. de a permite racordarea si a celorlalti proprietari deoarece teava este amplasata pe spatiu comun (Legea 230/2007).
Ar mai fi ceva, dar acest lucru tine / a tinut de firma de instalatii care a construit instalatia: teava + regulatorul de debit sa suporte consumul maxim a tuturor proprietarilor din scara respectiva.
..........................
Este foarte adevarat ca este necesar consimtamantul scris din partea proprietarului tevii, insa in conditiile aratate, incercati avizul as. prop. prin care se explica si situatia cu proprietarul si o discutie mai amicala cu responsabilul de zona de la e-on, gaze naturale. Se mai poate, insa trebuie sa puneti deoparte niste banuti pentru vecinul proprietar...
Succes!

Am rezolvat situatia la notar,printr-o declaratie in care ma oblig ca in concordanta cu actele doveditoare ale proprietarului sa ii achit o compensatie cand acesta va reveni la locuinta,sau cand o va cere.
Compania de gaz a acceptat aceasta forma de rerzolvare a situatiei.
Ultima modificare: Miercuri, 16 Mai 2012
moft, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Racordare la teava de gaz a vecinului Mihaill Mihaill Cit timp este proprietar de teava de gaz un anume locatar si ce suma poate pretinde acesta, daca doresti a te racorda ,el fiind primul care s-a racordat ... (vezi toată discuția)
Bransarea la teava de gaze tyna72 tyna72 Sunt o locatara a unui bloc din bucuresti unde se va face vestita mansardare.Apartamentul este pe numele socrului si l-a cumparat avea si centrala de ... (vezi toată discuția)
conectare fara acord la conducta de gaz arakys arakys Buna ziua! Vecinul de etaj si-a montat centrala termica de apartament. Nu s-a conectat direct la conducta comuna de gaz de pe casa scarii, a preferat sa se ... (vezi toată discuția)