avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1391 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... validitatea actului de vanzare cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

validitatea actului de vanzare cumparare

Buna ziua.
Am urmatoarea problema…..apartamentul (50 mama,50 tata) a fost ipotecat de tata pentru un credit….tata nu a mai platit la banca si am zis k platesc eu dar doar dak fac act de vanzare cumparare. Ap este evaluat la 45,800 (prêt zona) iar noi am trecut in contract 10,000 euro fiind rude de gr I. Este in contract urm fraza ( prêt pe cre noi, vanzatorii, declaram ca l-am primit integral de la cumparatori, in cote egale, astazi, data autentificarii prezentului inscris, in numerar, prezenta decl.tinand loc si de chitanta descarcatoare de primire a pretului) poate tine loc de chitata pt ca nu am, eu nu iam dat banii, exista posibilitatea sa devina nul actul de vanz/cump?

problema e k ma amenintat k ma da in judecata si ia casa inapoi dupa ce eu am platit aproape 7,000 euro in 1 an jum la credit si restante.
va multumesc
Ultima modificare: Luni, 23 Aprilie 2012
andreyou, utilizator
Cel mai recent răspuns: andreyou , utilizator 16:47, 23 Aprilie 2012
Stimat forumist,

Ca o chestiune prealabilă: nu îmi este clară realizarea contractului.

Din punctul meu există impedimente față de realizarea operațiunii de vânzare -cumpărare, deoarece, din câte cunosc, contractual, banca specifică, odată cu înscrierea ipotecii (de rang 1, ca regulă) și obligația notării interdicției de înstrăinare. Chestiunile acestea se reglementează în prealabil.

Ca o chestiune strict legată de problema prețului: lipsa prețului - adică demonstrarea lipsei plății prețului - poate conduce la anularea contractului încheiat.

Cu stimă.
banca a fost deacord cu vanzarea cumparare.....si s-a refacut contractul la banca....niste acte aditionale.....in care apar eu ca si garant.....banca a zis k tata e titularul contractului de credit...iar eu garantez cu apartamentul......
Rămâne atunci aspectul prețului. Din păcate pentru dvs, lipsa plății prețului poate conduce la anularea contracului, în măsura în care se dovedește acest lucru.
multumesc mult.....o zi buna

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exista riscuri sa vinzi un apartament unei persoane care ia credit ipotecar? magdalenamatei magdalenamatei Buna ziua, Urmeaza sa vand un apartament unui cumparator care ia un credit ipotecar. In propunerea de contract pe care am primit-o se specifica : …. « ... (vezi toată discuția)
Cesiune de (ante)contract sau novatie? sonia.maria sonia.maria Doresc sa cumpar un apartament de la o persoana care inca nu detine proprietatea asupra acelui ap(este promitent cumparator,are incheiat doar un contr de mana ... (vezi toată discuția)
Uregent - contract v-c cu plata in rate, a unui imobil cu ipoteca la banca - clauze IuliaCo IuliaCo Buna ziua, Va rog mult, o parere despre claritatea si pertinenta clauzelor. Precizez ca eu sint cumparatorul, avansul in ziua semnarii este 50% din pretul ... (vezi toată discuția)