avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 423 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Recuperare restanta Autoritate Contractanta
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Recuperare restanta Autoritate Contractanta

Buna ziua,in urma unei lucrari efectuate pentru o autoritate contractanta(Primarie) am transmis devizul de lucrari,semnat de catre ambele parti si o factura proforma semnata si stampilata de catre achizitor cu suma respectiva,in vederea efectuarii plati acesteia in urma cu 5 luni,nici pana la data de azi(24.04.2012) nu a fost facuta plata,invocandu-se ca "nu exista finantare",mentionez ca obiectul de achizitie este "baza sportiva".Vreau sa stiu cum pot recupera aceasta suma cat mai urgent,si daca trebuie sa calculez penalitati de intarziere.Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: albertoconstruct , utilizator 18:58, 25 Aprilie 2012
Regulile privind plata lucrarilor ar trebui sa fie prevazute in contract.
V-as recomanda sa cititi acolo cu atentie si, in conditiile in care v-ati indeplinit obligatiile conform contractului, insa nu ati primit plata, atunci puteti proceda la actionarea in instanta, daca ati respectat si o procedura prealabila, daca este aplicabila.

Indiferent de situatie, eu v-as recomanda sa incercati rezolvarea pe cale amiabila inainte.

O zi usoara
Contractul este indeplinit de catre mine in totalitate exact asa cum este specificat,fara abateri,pe cale amiabila am incercat,ei zic ca nu au finantare,si ca tot incearca,dar este vorba de 497 000 RON,si am nevoie in perioada asta critica,singura solutie ramane instanta..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Competenta materiala litigiu achizitii publice (anularer acte administrative, suspendare executare contract ) DanyD DanyD Licitatie deschisa , pe baza de oferte, pentru incheierea unui contract de prestari servicii veterinare. Dupa anuntarea castigatorului unui contract de ... (vezi toată discuția)
Oug 119/2007 ianliana ianliana oug 119/2007 defineste contractul pentru care se aplica fiind un contract incheiat intre comercianti sau comercianti si o autoritate contractanta si avand ca ... (vezi toată discuția)
Contractele de prestarii servicii in institutile publice? Rapeanu  Mihaela Gianina Rapeanu Mihaela Gianina Contractele de prestarii servicii se fac pe baza de oferta si licitatie conform carei legi si articol. (vezi toată discuția)