avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 640 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... oug 119/2007
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

oug 119/2007

oug 119/2007 defineste contractul pentru care se aplica fiind un contract incheiat intre comercianti sau comercianti si o autoritate contractanta si avand ca obiect furnizarea de bunuri sau prestarea de servicii
ce pot intelege de aici?
ca un contract de executie lucrari intra sau nu in sfera de aplicare a oug 119?
Cel mai recent răspuns: anjinsan , utilizator 12:10, 1 Iulie 2009
Art. 1. — In sensul prezentei ordonante de urgenta, termenii si expresiile de mai jos au urmatoarele semnificatii:
1. contract comercial reprezinta contractul incheiat intre comercianti ori intre acestia si o autoritate contractanta, avand ca obiect furnizarea unor bunuri sau prestarea de servicii contra unui pret constand intr-o suma de bani;

Din punctul meu de vedere "executie lucrari" reprezinta o prestare de servicii si intra in sfera OUG 119
este adevarat
si este si interpretarea pe care as merge eu
dar, in cazul contractelor incheiate cu autoritati contractante, acestea se supun in mare parte OUG 34/2006 / achizitiile publice, care imparte contractele ce pot fi incheiate de autoritatile contractante in contracte de furnizare, contracte de prestari servicii si contracte de lucrari
ma intereseaza daca printre dvs e cineva care a folosit OUG 119/2007 pentru obtinerea unei ordonante de plata in baza unui contract de executie lucrari sau daca i-a fost respinsa cuiva vreo actiune bazata pe un astfel de contract pe motiv ca nu intra in sfera de aplicare a OUG119/2007.
Parerea mea este ca executia lucrarilor nu se poate asimila prestarii servicilor. De altfel CAEN-ul trateaza in sectiuni diferite cele doua domenii de activitate respectiv in zona constructilor si a servicilor.
Parerea mea este ca este vorba doar de o scapare a guvernantilor.
Am initiat si o actiune , intemeiata pe OUG 119/2007, pt. neplata unei lucrari executate, momentan este acordat un termen de plata pt. angajarea unui aparator, la solicitarea paratei.
Am solicitat obligarea unui beneficiar al unei lucrari de constructii la plata facturilor restante, pe procedura OUG 119/2007 si mi-a fost admisa. Ulterior, beneficiarul-debitor a formulat actiune in anulare, care i-a fost respinsa. Deci, se poate!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept comun/somatie de plata/ordonanta de plata dacmoto dacmoto Buna ziua, Contractul este incheiat intre o societate comerciala si o persoana fizica. Persoana fizica se obliga sa presteze activitate( dirigentie de ... (vezi toată discuția)
Oug 119/2007???? sau actiune civila? urgent!!! alinapopescu_1972 alinapopescu_1972 Buna, Am un client (srl) cu care nu am contract, si nu-mi mai plateste facturile. Daca nu am contract cu el, pot sa inaintez actiune pe oug119/2007? sau ... (vezi toată discuția)
Conciliere 720 ^1 cpc anna2000 anna2000 contractul este unul de executie lucrari, atribuit prin licitatie publica, beneficiarul este autoritate publica locala. un eventual viitor litigiu va avea ... (vezi toată discuția)