avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 769 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... modificarea legii avocaturii
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

modificarea legii avocaturii

cine stie mai multe detalii despre recenta modificare a legii avocaturii, si in ce masura ne va afecta?
Cel mai recent răspuns: Aurelian Cîcu , Consilier juridic 11:27, 11 Decembrie 2008
Mă gîndeam să-l sesizez eu. În fond, este o instituţie a statului, căreia poate să i se adreseze oricine, chiar dacă art.15 alin.(4) din Legea 35/1997 dispune:

Nu fac obiectul activităţii instituţiei Avocatul Poporului şi vor fi respinse fără motivare cererile privind actele emise de Camera Deputaţilor, de Senat sau de Parlament, actele şi faptele deputaţilor şi senatorilor, ale Preşedintelui României şi ale Guvernului, precum şi ale Curţii Constituţionale, ale preşedintelui Consiliului Legislativ şi ale autorităţii judecătoreşti.

Nu voi formula o cerere, ci doar voi sugera că Avocatul Poporului ar trebui să se autosesizeze cu privire la neconstituţionalitatea ordonanţei, în temeiul dreptului conferit de art.13 din aceeaşi lege:

e)poate sesiza Curtea Constituţională cu privire la neconstituţionalitatea legilor, înainte de promulgarea acestora;
IGPOPA a scris:

In loc de simplificare a cadrului juridic ce reglementeaza acesta profesie liberala , daca mai poate fi liberala, se complexeaza lucrurile si se reduc posibilitatile accesului liber si neconditionat in aceasta profesie. ...
..... Cred ca acea Lege de unificare a unor profesii juridice, ramasa uitata pe la Parlament, rezolva mult mai bine problema juristilor.
Speram ca juristii adevarati si bine intentionati sa coalizeze si sa faca mai mult pentru binele licentiatilor in drept.



Asa cum aratam anterior sunt foarte curios care va fi punctul de vedere al UCCJ. Inca sper, ca in curand se va pronunta(sau ma insel?).
Ultima modificare: Luni, 8 Decembrie 2008
Aurelian Cîcu, Consilier juridic
Mai există UCCJ? Asta e de-a dreptul ştire, vorba lui Cristoiu. =D>
Daca ne ghidam dupa solicitarile/somatiile acestora de plata a taxelor ar trebui sa consideram ca exista inca. Daca cautam site-ul sau punctul lor de vedere ne convingem ca realitatea este mult mai cruda.
Nu am gasit cadrul legal prin care sa se aduca modificari cu privire la UCCJ :D .
Va pierdeti timpul cu comentarii, asta e situatia. Eu am intrat anul trecut in barou, am dat examen ( cu o vechime de 9,5 ani) si cu asta basta. Daca vrei ceva o rezolvi singur nu astepti sa-ti dea cineva ceva, doar e economie de piata. Eu si acum ma consider tot consilier juridic.
Din punctul meu de vedere nu poti practica avocatura de afaceri fara sa fi fost consilier juridic.

Alte discuții în legătură

Oug 159/2008 a fost declarata neconstitutionala!!! MIHAI GRIGORE MIHAI GRIGORE Prin Decizia nr. 109 / 09.02.2010 pronuntata in dosarul nr. 3324D/2009, Curtea Constitutionala a ADMIS EXCEPTIA DE NECONSTITUTIONALITATE A DISPOZITIILOR O.U.G. ... (vezi toată discuția)
Ccr referitor la constitutionalitatea dispozitiilor privind interzicerea constituirii şi funcţionarii de barouri în afara u.n.b.r. Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” În Monitorul Oficial al României nr. 259 din data de 17 aprilie 2015 a fost publicată Decizia Curții Constituționale nr. 155 din 17 martie 2015 ... (vezi toată discuția)
Un consilier juridic care are o vechime de 10 ani in domeniul juridic trebuie sa mai dea examen de intrare in barou pentrua deveni avocat? iuliana26 iuliana26 Daca cineva este consilier juridic si are o vechime in domeniu de 10 ani, pentru a intra in avocatura trebuie sa dea examen? Sau se poate intra fara examen? (vezi toată discuția)