avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii declaratia 112
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

declaratia 112

buna ziua,

avem 2 contracte de mandat pentru presedinte si cenzor si pt acestea depun decl 112. Am fost notificati de adm financiara ca nu am depus decl 210, fise fiscale. Pt ctr de mandat impozitul l-am declarat alegand indicativul 602( impozit pe salarii) intrucat in sectiunea A veniturile din ctr de mandat sunt venituri asimilate salariilor; va rog sa-mi spuneti daca aveti o situatie similara si unde este corect sa declar acest impozit sa pot face rectificarea. la administratie nu m-au lamurit.multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 21:33, 29 Aprilie 2012
Fisele fiscale privind impozitul pe veniturile din salarii se completeaza de catre angajatori pentru fiecare persoana fizica care realizeaza venituri din salarii sau asimilate acestora. Termenul limita de depunere al fiselor fiscale este ultima zi din luna februarie a anului urmator in care se realizeaza veniturile.
Nerespectarea de către plătitorii de salarii şi venituri asimilate salariilor a obligaţiilor privind completarea şi păstrarea fişelor fiscale, precum şi neîndeplinirea obligaţiilor privind transmiterea la organul fiscal competent sau la terţe persoane (inclusiv angajat) a fişelor fiscale în termenul stabilit se sancţionează cu amendă: pentru persoanele fizice – de la 500 la 1.000 lei, iar pentru persoanele juridice – de la 1.000 la 5.000 lei.

Potrivit modificărilor aduse Codului Fiscal prin Ordonanţa Guvernului nr. 30/2011 angajatorii nu vor mai avea obligaţia completării şi depunerii fişelor fiscale. Această prevedere se aplică începând cu 1 ianuarie 2012 pentru drepturile salariale şi asimilate salariilor realizate după această dată.

[ link extern ]

Depuneti acum declaratia rectificativa in cazul in care pentru ceilalti salariati a fost depusa, dar numai cu pozitiile omise.
In instructiunile de completare ale formularului 205 se mai precizeaza ca ori de cate ori platitorul de venit constata erori in declaratia depusa anterior, acesta completeaza si depune o declaratie rectificativa, situatie in care se va inscrie "X" in casuta prevazuta in acest scop.

Declaratia rectificativa va cuprinde, pe tipuri de venit numai pozitiile corectate, declarate eronat in declaratia initiala sau pozitiile care, in mod eronat, nu au fost cuprinse in declaratia initiala.

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/art...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fisa fiscala macarie dennise macarie dennise oare pentru administrator trebuie sa se depuna si fisa fiscala pe 2010 ? (mai are si alt loc de munca cu contract) (vezi toată discuția)
Venituri din conventii ASOCIATIE PROPRIETARI ASOCIATIE PROPRIETARI Buna, Pt venituri din conventii se mai depune fisa fiscala 205? Va multumesc (vezi toată discuția)
Declaratia 205 - noua forma a aparut! elga50 elga50 [b]Pentru administratori[/b] A aparut noua forma a[b] declaratiei 205[/b] unde se descriu si centralizeaza toate formele de contracte. (Nu se mai depun ... (vezi toată discuția)