avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Retrocedare .
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Retrocedare .

Va salut !

Am urmatoarea problema , pentru a carei rezolvare apelez la bunavointa dumneavoastra :

In urma multor alergaturi si timp pierdut , am primit inapoi , retrocedat , in anul 2000 un teren in suprafata de 185 mp din 231 mp , situat intr-un spatiu verde dintre doua blocuri . In momentul cand am vrut sa-l ingradesc , nu mi s-a dat voie pe motiv ca , pe deoparte , este spatiu verde , pe de alta parte , in subteran sunt conducte de termoficare si cablu electric al iluminatului public . Din momentul retrocedarii eu platesc impozitul pe teren ( la zi ).
Intrebarea / intrebarile ar fi :
1. De ce mi l-au retrocedat daca stiau ca nu-l pot folosi ?
2. Cum pot rezolva aceasta situatie in care sunt propietarul terenului , dar nu sunt , ne putand sa-l folosesc sau sa-l vand ?
Cel mai recent răspuns: antonraluca , utilizator 20:23, 7 Decembrie 2008
Intabulati terenul in cartea funciara.Apoi cereti autorizarea imprejmuirii terenului(chiar daca practic nu ar fi necesar decat pt gard de zid) de la primaria locala.In caz ca nu primiti autorizare actionati primaria in judecata .
In paralel cereti Consiliului Local o adeverinta din care sa va precizeze daca Comunitatea locala are in vedere ca terenul dvs sa fie declarat de utilitate publica + un certificat de Urbanism , avand in vedere conductele la care faceti referire.
Ideea este ca e posibil sa puteti fi expropriat , primid in prealabil o justa despagubire.
Ultima modificare: Duminică, 7 Decembrie 2008
antonraluca, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retrocedarea terenului cu spatii verzi si utilitati subterane ( servituti) gerox gerox Sînt în litigiu cu primaria pentru retrocedarea unui teren ( mostenire , legea 10 ) pe care s-au construit ( în anii 1950) blocuri , scoala , crese etc ... (vezi toată discuția)
Schimbare destinatie zona verde paunica paunica buna ziua, sunt proprietarul unui teren intravilan, obtinut prin retrocedare in anul 2007. la acel moment nu exista nici o ordonanta/lege care sa interzica ... (vezi toată discuția)
Impozite si taxe locale martita martita Buna ziua. O rugaminte daca stie cineva sa ma lamureasca, care constructii sunt incluse in categoria de constructii speciale?Cum se impoziteaza platformele ... (vezi toată discuția)