avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 333 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită este normal???executare continuata de alt ex jud
Discuție deschisă în Executare silită

este normal???executare continuata de alt ex jud

Sunt executat silit de catre o banca,dosarul a fost facut de un executor bancar,am contestat in instanta aceste acte,ulterior executorul bancar a devenit executor judecatoresc,a emis somatie si a inceput un alt dosar de executare,cu alt numar si datat .../.../2012,intrebare,nu trebuia sa ceara din nou incuviintare de executare silita de la instanta???
Cel mai recent răspuns: ContSters233047 , utilizator 06:23, 17 Mai 2012
nu este necesara o alta incuviintare de la instanta,daca dosarul vechi sa zicem purta numarul1/2011 si acum vine cu un alt numar,sa zicem 2/2012???
Legea 287/2011 vorbeste in mod clar de continuarea executarii de catre executorul judecatoresc competent. Nu este necesara o noua incuviintare,titlul este acelasi.
legea permite si sa se inceapa o noua executare, in acest caz, evident este nevoie de incuviintarea executarii.

Numarul de doar de executare, al executorului, nu are prea mare relevanta, e doar ptr statistica, asadar nu e un argument in a demonstra ca e necesara o noua incuviintare.
....pai daca in executarea silita anterioara a ajuns pana la licitatia a-5-a,cum continua executarea???acum in noua executare are alt numar de dosar,si a inceput cu Somatia, in temeiul lui art.387 CPC!!!....ca daca nu se plateste ...X lei in 24 de ore,incepe executarea silita!!!
EXECUTORNICULESCU a scris:

Legea 287/2011, precizeaza ca executarea poate fi continuata atat de catre executorul bancar devenit ulterior executor judecatoresc, cat si de catre oricare executor judecatoresc competent potrivit legii (este posibila si situatia in care executorul bancar nu a optat sa devina executor judecatoresc)
in ambele situatii, executarea se continua din stadiul in care a fost predata, actele deja infatuite ramanand valabile
in concluzie, nu este necesara o noua incuviintare a executarii silite
de mentionat, ca numai executorul judecatoresc isi poate fixa onorariu (cheltuieli de executare), nu si executorul bancar


de continuat, poate fi continuata executarea fara o noua incuviintare a instantei... dar gratis, fara onorariu!

daca executorul vrea onorariu, ii trebuie incuviintarea instantei.

opinia asta o gasim aici...

Schimbarea executorului

C.pr.civ nu prevede expres o solutie in acest caz.Probabil ca la nivelul UNEJ sau al camerei ex., s-a decis ca este nevoie de o noua incuviintare a ex. silite, prin noul ex.astfel incat acesta sa aiba justificata solicitarea unui onorar. Ca daca ar fi obligat sa continue executarile din punctul unde le-a lasat fostul, ar insemna sa lucreze pe gratis, fapt ce ar incalca prev. art.27 din L 188


[ link extern ]

Ultima modificare: Vineri, 4 Mai 2012
ContSters233047, utilizator
....si ce onorariu a cerut...31000 ron!!!

Alte discuții în legătură

Desfiintarea executorilor bancari anuleaza si executarile silite impuse de catre acestia? user43 user43 In urma cu 3 ani am fost executat silit pentru un credit de nevoi personale. Executarea silita a fost facuta de catre corpul executorilor bancari al bancii ... (vezi toată discuția)
Debitor insolvabil.nu are bunuri mobile sau imobile impozabile potrivit adresei de la fisc. florin1960 florin1960 Am imprumutat un prieten in 2008 cu 3500 de euro.In 2010 am inceput executarea silita recuperidu-se 2460 lei din salariu.In 2013 s-a perimat executarea silita ... (vezi toată discuția)