avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită este normal???executare continuata de alt ex jud
Discuție deschisă în Executare silită

este normal???executare continuata de alt ex jud

Sunt executat silit de catre o banca,dosarul a fost facut de un executor bancar,am contestat in instanta aceste acte,ulterior executorul bancar a devenit executor judecatoresc,a emis somatie si a inceput un alt dosar de executare,cu alt numar si datat .../.../2012,intrebare,nu trebuia sa ceara din nou incuviintare de executare silita de la instanta???
Cel mai recent răspuns: ContSters233047 , utilizator 06:23, 17 Mai 2012
daca preia altu' dosaru' (continua executarea) de la asta de acum (care isi executa onorariu, cei 31000 roni), mai cere si ala 29900,39 roni, urmatoru' (care continua si el la randu' lui executia) vrea si el 30501,44 roni...

nu prea pare in regula ...




Ultima modificare: Vineri, 4 Mai 2012
ContSters233047, utilizator
....una peste alta,ii trebuie sau nu o noua incuviintare?
aici vad ca, la schimbarea executorului, creditorul cere instantei sa dispuna continuarea executarii de catre noul executor...

Prin încheierea din 12 august 2004 Judecătoria Ploieşti a admis cererea formulată de creditorul C.I. şi a dispus continuarea de către Biroul Executorului Judecătoresc D.V. a executării silite a titlului executoriu, decizia nr. 35/2004 pronunţată de Tribunalul Prahova începută de Biroul Executorului Judecătoresc P.C.

Pentru a pronunţa această soluţie, instanţa de fond a reţinut că executarea silită a titlului executoriu sus-menţionat a fost încuviinţată de Judecătoria Ploieşti conform încheierii din 15 martie 2004 pronunţată în dosarul de executare nr. 637/2004, însă creditorul a solicitat continuarea executării de către un alt executor judecătoresc, respectiv Biroul Executorului Judecătoresc D.V., context în care s-a apreciat că cererea este întemeiată.


[ link extern ]

Nu stiu cam ce relevanta credeti ca are speta aia din 2004, cand legea despre care vorbim este din 2011. Este o lege speciala, deroga de la legea generala, CPr.Civ..
in speta aia citata, din 2004, avem...

... creditorul a solicitat continuarea executării de către un alt executor judecătoresc, respectiv Biroul Executorului Judecătoresc D.V., context în care s-a apreciat că cererea este întemeiată.

deci era necesara incuviintarea instantei pentru continuarea executarii.

... iar in legea asta, despre care vorbim, din 2011, avem...

Art. 5... Cu toate acestea, creditorul, institutie bancara sau institutie financiara nebancara, poate solicita continuarea executarii acestor titluri executorii de catre executorul judecatoresc competent potrivit legii.

... care e diferenta, de ce n-ar mai fi necesara incuviintarea de catre instanta a continuarii executarii? ... unde scrie ca, in cazul asta, se deroga de la legea generala?

Alte discuții în legătură

Desfiintarea executorilor bancari anuleaza si executarile silite impuse de catre acestia? user43 user43 In urma cu 3 ani am fost executat silit pentru un credit de nevoi personale. Executarea silita a fost facuta de catre corpul executorilor bancari al bancii ... (vezi toată discuția)
Debitor insolvabil.nu are bunuri mobile sau imobile impozabile potrivit adresei de la fisc. florin1960 florin1960 Am imprumutat un prieten in 2008 cu 3500 de euro.In 2010 am inceput executarea silita recuperidu-se 2460 lei din salariu.In 2013 s-a perimat executarea silita ... (vezi toată discuția)