avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 722 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Fonduri europene, finanţări ... dubla finantare bursa posdru, bursa de studiu
Discuție deschisă în Fonduri europene, finanţări nerambursabile, grant-uri

dubla finantare bursa posdru, bursa de studiu

Bună ziua,

Masteratul la care m-am înscris face parte din sistemul integrat de programe de masterat - PROMISE" - POSDRU/86/1.2/S/61810, proiect selectat în cadrul Programului Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 (POS DRU) şi cofinanţat din Fondul Social European. Proiectul are valoarea totală de 20.750.329 lei (20.323.492 lei nerambursabili).

Acest masterat oferă studentilor "o bursa PROMISE" în cazul în care ei îndeplinesc anumite condiţii.

Facultatea oferă de asemenea o bursă de studiu sau merit stundenţilor.

Iniţial, în primul semestrul cele două burse s-au cumulat: bursa Promise cu bursa de Studiu. Mai apoi bursele de studiu/merit au fost oprite cu motivaţia "dublă finanţare" (se încălca o lege/hg).

Vă rog să-mi spuneţi dacă acest lucru este adevărat şi de asemenea vă rog să-mi spuneţi ce lege se încalcă prin oferirea ambelor burse.

Vă mulţumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: kres , utilizator 15:06, 16 Iunie 2013
Nu trebuie sa va adresati autoritatiii de management POSDRU sau organismelor intermediare ci titularilor de proiect - facultatile, in acest caz.
Ei sunt cei care va pot oferi informatii daca mai sunt locuri in proiect pentru a urma un master sau un doctorat si ce conditii trebuie sa indepliniti.
Stimata doamna/ stimate domn,

Sunt profesor si, in urma cu un an si jumatate - in ianuarie 2012-am participat la o selectie de formatori pentru proiectul POSDRU/97/6.3/S/60002- beneficiar Ministerul Muncii.
Am fost selectata cu 100 puncte si urma sa fiu chemata la un curs de formare si orientare a formatorilor, pentru ca mai apoi sa derulez activitati de formare in teritoriu.
In octombrie 2012 m-am inscris la un curs de formator si dezvoltator de platforma e-learning prin proiectul POSDRU /93/3.3/S/51265 ca si cursant- beneficiar Asociaţia Fotbaliştilor Amatori şi Nonamatori (AFAN), organism sindical afiliat Blocului Naţional Sindical,.
Acum cateva zile am fost anuntata sa particip la cursul de formator prin
POSDRU/97/6.3/S/60002; am anuntat ca am absolvit un curs de formator, ca sa evit a fi banuita de dubla finantare si mi s-a raspuns ca, din pacate, nu voi putea participa.
Problema este ca la unul din proiecte am fost cursant, la altul urma sa fiu formator, cursul din urma avand rolul de a face orientarea formatorilor pentru a derula activitatea de formare. Daca am absolvit un curs de formator, nu voi mai putea fi formator in alt proiect??? Mai ales ca cele doua proiecte au axe prioritare diferite...
As vrea sa primesc de la dvs un punct de vedere scris, pentru a sti ce am de facut.

Cu reala consideratie,
Mihaela
Conceptul de dubla finantare apare in Regulamentul CE 1828/2006, art 13, pct 2 si in OG 66/2011, cap II, sectiunea I, art 3, litera e)
O persoana poate participa la activitati distincte finantate din acelasi fond, fara a se considera situatie de dubla finantare.
Ceea ce trebuie inteles foarte clar, este ca dubla finantare se refera la beneficiarii proiectelor , nu la cursanti, grup tinta ,si nici la lectori!
Deschideti ochii celor care va sugereaza aceasta , si mai ales, adresati-va OIRPOSDRU pentru lamuriri!
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Iunie 2013
Daniela Bolog, Consultant credite si finantari
Va multumesc din inima pentru raspuns... cineva scria aici ca functionarii sunt uneori loviti de zel sau nu stiu unde sa citeasca pentru a lamuri oamenii.
Deja am scris la posdru@fseromania.ro si sper sa primesc si un raspuns; de asemenea, am scris si la Ministerul Muncii, beneficiarul proiectului unde ar trebui sa fiu formator.
Sa vedem daca imi vor raspunde cele doua autoritati; poate o vor face dupa ce trece vremea si se va tine cursul de formare/ orientare a formatorilor...
Toata aprecierea mea se indreapta catre dvs., caci nu ma asteptam sa primesc atat de prompt un raspuns.
@mishuletz

Stimate domn, cred ca v-ati dat seama si singur ca puteti fi cursant pe un proiect POSDRU si formator in alt proiect POSDRU cu conditiile sa intruniti conditiile de eligibilitate specificate in ambele proiecte. Deci nu poate fi vorba de dubla finantare in cazul dvs.

Nu cred ca ati fost inspirat ca ati scris pe acea asdresa de mail. Cei de acolo, cel mai probabil nu stiu nici pe ce lume traiesc. Or sa va raspunda cu o fraza standard din ghidul de finantare pe care puteati sa o cititi si singuri, ori va vor spune ca "nu se poate" (din frica si exces de zel) desi e clar ca "se poate".

succes

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiune impotriva facultatii de comunicare si relatii publice crassh crassh Buna ziua, doresc sa stiu daca este posibil sa dau in judecata Facultatea de Comunicare si Relatii Publice din cadrul Scolii Nationale de Studii Politice si ... (vezi toată discuția)
Studii de master finantate de la bugetul de stat si bursa de studiu Elenauj Elenauj Buna ziua! Sunt absolventa a facultatii de farmacie durata de studii 5 ani (pe diploma de licenta precizeaza ciclul 1 de studii de licenta comasat cu ciclul 2 ... (vezi toată discuția)
Intrebare legata de bursele pentru studenti. Alexandru1707 Alexandru1707 Buna ziua, as avea o intrebare legata de acordarea burselor pentru studenti. Eu am urmat un program de studii timp de un an, unde am beneficiat de bursa de ... (vezi toată discuția)