As dori sa stiu daca pot depune contestatie pentru diminuare salariu ,diminuare care a fost operata fara a fi semnat vreun act aditional si fara a mi se aduce la cunostinta vreun motiv anume.Mentionez ca am semnat doar fluturasul de salariu care mi s-a inmanat cu cateva minute inainte de expirarea timpului de munca si a datei care in contractul de munca e stipulata ca fiind ultima zi de salariu pe luna respectiva(13.04.2012).
Termenul de contestare a deciziei unilateralae de modificare a salariului este de 45 de zile de la data luarii la cunostinat de masura luata ... contestatie se depune la Tribunalul in raza caruia aveti domiciliu si este scutita de plata taxelor judiciare.
V-a fost modificat salariul de incadrare sau a fost diminuat ca urmare a aplicarii unei sanctiuni?
Probabil ca ati efectuat mai putine ore de munca pe luna precedenta, vi s-a aplicat o sanctiune disciplinara, nu ati efectuat targeturi (bonusuri) necesare mentinerii salariului la nivelul care l-ati avut inainte (suplimentat de aceste bonusuri) sau ati provocat o paguba angajatorului care are o hotararea irevocabila impotriva dumneavoastra prin care poate sa va retina o suma de bani.
Nicio retinere din salariu nu poate fi operata in afara cazurilor prevazute de lege (art 169 codul muncii).
In cazul in care considerati ca sunteti neindreptatiti si nu ati primit nicio dovada cu intentia angajatorului de a va diminua salariul puteti deschide o actiune in termen de 3 ani de la data la care acest drept era datorat (art. 171 si 268 din codul muncii)
a fost diminuat salariul de incadrare fara vreun motiv specificat si fara sa am vreo abatere disciplinara.inainte de intocmirea statului de plata ,in data de 09 04 2012 mi s-a adus o hartie in care se specifica reducerea salariului de la suma de..la suma de...fara a se specifica motivul sau perioada.am solicitat un raspuns in acest sens ,raspuns care nu mi s-a dat,eu nu am semnat acest act si in data de 13 04 2012 am constatat cu stupoare ca s-a recurs la diminuarea salariului.din cate stiu acest lucru nu se poate face decat cu acordul salariatului sau in urma unei abateri disciplinare care,daca era din punctul lor de vedere trebuia si ea adusa la cunostinta.
Data post: Joi, 3 Mai 2012, 01:48
Buna seara,
Tin sa precizez faptul ca nu am avut ore mai putine,dimpotriva,lucram si sambata cate 4 ore ,prin rotatie (suntem 4 oameni) deci practic cate 8 ore lunar care din pacate nu mai sunt platite si nici libere nu se dau....targhet?nu este specificat nicaieri acest lucru dar nici despre acest lucru nu poate fi vorba in contextul in care magazinul pe care il conduc a avut cele mai mari vanzari din cadrul firmei pe luna martie....deci ce sa inteleg?proasta informare a patronului(care e peste ocean)?
As vrea sa stiu totusi daca s-a putut aplica schimbarea salariului de incadrare fara acordul/semnatura mea pentru ca eu nu am semnat nimic!
Multumesc anticipat!
Data post: Joi, 3 Mai 2012, 01:51
O precizare:a fost modificat(diminuat)salariul de incadrare.
Nesemnarea actului aditional de modificare a asalariului de catre dvs nu are ca efect diminuarea acestuia..actul aditional nesemnat nu-si produce efectele pentru care s-a dorit incheiat.
Dvs aveti posibilittae de a ataca in instanta decizia angajatorului de a va modifica salariul unilateral .. poate aveti surpriza sa va fie contrafacuta semnatura ...
Salarizare
alinacraciun
buna ziua
va rog sa-mi spuneti daca pentru o firma de comert , pentru vanzatorii de pe gestiuni , se poate face salarizare in functie de targhet , cu act ... (vezi toată discuția)