avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Am permisul retinut, pot conduce un scuter?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Am permisul retinut, pot conduce un scuter?

am permisul de conducere retinut pina pe 18.05.2012.pot conduce pina atunci un scuter pina in 49cmc, fara sa mai am probleme cu politia rutiera?
cu mii de multumiri anticipat,cristi.
Cel mai recent răspuns: Marcel Mihalache , Avocat 08:12, 2 Mai 2012
Scuterul (moped) se poate condfuce fara permis daca este inregistrat la Primarie si are Certificat de Inregistrare si un numar de inregistrare pe fond galben.
moped - vehiculul cu doua, trei sau patru roti, a carui viteza maxima prin constructie nu depaseste 45 km/h si care este echipat cu un motor cu ardere interna, cu aprindere prin scanteie, cu o capacitate cilindrica ce nu depaseste 50 cmc sau cu un alt motor cu ardere interna ori, dupa caz, electric, a carui putere nominala este de cel mult 4 kW;

Vedeti mai multe conditii aici
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Moped emanuel1986 emanuel1986 Ce tip de permis ai nevoie pentru a putea conduce o masina cu motor de maxim 500 cmc, putere de circa 5 CP si viteza maxima de 45 km/h? Se pot conduce cu ... (vezi toată discuția)
Legislatie rutiera -inmatriculare moped (motociclu) curtachev curtachev Va salut. Detin un moped de 400 cc care in acte este trecut ca motociclu si as dori sa stiu daca este obligatoriu sa il inmatriculez la politie sau doar sa il ... (vezi toată discuția)
Conducere asa zis "moped", fara permis marian19 marian19 Va rog daca cunoasteti o speta. \"Am condus o bicicleta cu motor (tip scuter) si anume un \"ZT - 35 Boxer, motor pe benzina de 34,9 cc si viteza maxima 25 ... (vezi toată discuția)