avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 411 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Legislatie rutiera -inmatriculare moped (motociclu)
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Legislatie rutiera -inmatriculare moped (motociclu)

Va salut.
Detin un moped de 400 cc care in acte este trecut ca motociclu si as dori sa stiu daca este obligatoriu sa il inmatriculez la politie sau doar sa il inregistrez la primarie.In legislatia de specialitate se face referire la mopede nu si la motocicluri.Daca sunt prins de organele de politie circuland cu acest motociclu pe drumurile publice fiind inregistrat la primarie ce pot pati si care este baza legala.Precizez ca sunt posesor de permis de conducere categoria A.
Cel mai recent răspuns: Bojan I.M. , Mediator 21:40, 23 August 2013
Ce spuneti Dvs este un nonsens. La 400 de cm cubi in mod sigur nu este moped. Primaria nu il va inregistra asa ca nu trebuie sa va faceti probleme ca o sa va prinda politia cu alte acte decat cele legale.

Un moped (sau: ciclomotor) este un vehicul cu două, trei sau patru roți, a cărui viteză maximă prin construcție nu depășește 45 km/h și care este echipat cu un motor cu ardere internă, cu aprindere prin scânteie, cu o capacitate cilindrică ce nu depășește 50 cm³ sau cu un alt motor cu ardere internă ori, după caz, electric, a cărui putere nominală este de cel mult 4 kW.(Conform OUG Art.6 alin.(21))

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am permisul retinut, pot conduce un scuter? udau_1966 udau_1966 am permisul de conducere retinut pina pe 18.05.2012.pot conduce pina atunci un scuter pina in 49cmc, fara sa mai am probleme cu politia rutiera? cu mii de ... (vezi toată discuția)
Conducere asa zis "moped", fara permis marian19 marian19 Va rog daca cunoasteti o speta. \"Am condus o bicicleta cu motor (tip scuter) si anume un \"ZT - 35 Boxer, motor pe benzina de 34,9 cc si viteza maxima 25 ... (vezi toată discuția)
Moped emanuel1986 emanuel1986 Ce tip de permis ai nevoie pentru a putea conduce o masina cu motor de maxim 500 cmc, putere de circa 5 CP si viteza maxima de 45 km/h? Se pot conduce cu ... (vezi toată discuția)