avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 646 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... fond de rulment.
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

fond de rulment.

Se pot folosi banii din fondul de rulment pentru lucrari la constructia unei sarpante pentru acoperisul blocului?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Daniel4x4 , utilizator 22:43, 20 Mai 2012
Nu inteleg de ce tot amestecati fondul de reparatii ?!?
Diferenta dintre cele doua fonduri, de rulment si de reparatii, v-a fost explicat inca de la primul raspuns primit de la @gerbega, pe prima pagina !
Conform postarii dvs anterioare exista doua probleme distincte : renovarea casei scarilor si restantele fata de un furnizor !
1.Daca in AG s-a aprobat renovarea casei scarilor, atunci asta se va face din fondul de reparatii care va fi constituit cu acest scop.
2.Rezolvarea restantelor catre furnizor se face prin recuperarea acestora de la rau-platnici conform :
Art. 49. din legea 230/2007 :
"(3) Sumele rezultate din aplicarea penalitatilor de intarziere vor face obiectul fondului de penalitati al asociatiei de proprietari si se vor utiliza numai pentru plata penalizarilor impuse asociatiei de proprietari de catre terti si pentru cheltuieli cu reparatiile asupra proprietatii comune sau alte cheltuieli de natura administrativa."
si
ART. 25 din HG1588/2007 :
"(3) Dacă terţii impun penalităţi asociaţiei de proprietari pentru întârzieri la plata facturilor, acestea se vor recupera de la:
a) restanţierii la cotele de întreţinere, proporţional cu cuantumul restanţelor;
b) persoana împuternicită să achite facturile, dacă a întârziat plata facturilor la termen."

Ultima modificare: Duminică, 20 Mai 2012
Daniel4x4, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce contine pasivul si activul care se depune la primarie carmennecula carmennecula Sunt foarte multe pareri de cum se intocmeste activul si pasivul intr-o asociatie de proprietari, de aceea, cer parerea unui specialist in care sa-mi explice ... (vezi toată discuția)
Investitii asociatie de propietari timpuriu timpuriu se pot face investii de tipul : schimbul apometrelor din apartamente sau montari unui interfon la usa de la intrare in bloc ,din fondul de penalizari avand in ... (vezi toată discuția)
Penalizări cornel1592 cornel1592 Este legal : - se calculeze şi să se incaseze penalizări de întârziere, având în vedere faptul că distribuitorii ... (vezi toată discuția)