avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 605 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... e corect?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

e corect?

am facut de curand o succesiune la apartament si masina. Apartamentul a fost evaluat la 1 miliard jumate si masina la 65 de milioane. La succesiune am fost doar eu , fratele meu si mama mea intre care s-a impartit. Eu am luat doar 140 de milioane si masina. E corect? ca nu stiu cum se calculeaza
Precizez ca succesiunea a fost pentru tatal meu care a decedat.
Cel mai recent răspuns: caponee , utilizator 19:17, 11 Decembrie 2008
Nu cunosc fiinca mie nu mi sa dat nici un certificat. Nu stiu ce sa fac, nu ma pricep deloc
Ce acte ati primit, ce ati semnat, mai stiti? Ati fost la notar, ati participat la dezbaterea succesiunii?
Acte nu am primit. Am semnat partajul pe care scria ca mi se da 140 de milioane si o masina Dacia in valoare de 65 de milioane. Am fost la notar, am participat la dezbatere. A venit si un martor. Stiu ca scria pe act ca asta e tot ce se dezbate din cotele alea doar atat imi revine. dar nu mai stiu ce cote erau pe act. Oricum a fost intre 3 persoane adica eu. mama mea si fratele meu. Mi se pare suspect urmatorul lucru. Pe mine m-au luat de acasa si cand am ajuns acolo deja era vorbit tot, aveau exact bani pregatiti. De unde puteau sti ca atat e partea mea???
Ultima modificare: Joi, 11 Decembrie 2008
caponee, utilizator
NU cred ca greseala ar fi in certificatul de mostenitor... mai degraba in actul de imparteala...
Mai bine luati dv. aceste doua acte (daca nu le mai aveti mai cereti o copie notarului unde ati fost) si mergeti la un avicat sa le vaza. Macar sa va souna cat va revine si din mostenirea ce a mai ramas, sa vada daca e trecut acolo ceva sau nu, sa va invete cum e cu suplimentul de certificat, dupa caz, sa nu mai fiti atat de nepregatit si surprins.
Ar fi destul de greu sa desfaceti partajul ala, nu spun ca ar fi sanse, depinde de act...
Macar va pregatiti pentru viitor!
Cat a costat inmormantarea? Ca daca a fost o suma consistenta, probabil ca e reala impartirea.
locul de veci era deja cumparat de cativa ani, a costat maxim 10 milioane cu totul

Alte discuții în legătură

Mostenire - dezbatere succesorala Vasile Olteanu Vasile Olteanu In urma cu 3 luni tatal meu a decedat.Mama a decedat in 1989, dar nu am facut dezbaterea . Mai am un frate. In 1992 tata s-a recasatorit. Masa succesorala se ... (vezi toată discuția)
Cum deschid succesiunea in instanta marfan marfan buna ziua, am un bunic pentru care nu s-a deschis inca succesiunea. toate bunurile lui sunt insa trecute pe numele sotiei lui (bunica) si chiar, dintr-o ... (vezi toată discuția)
Cum trebuie sa procedez pentru a deschide un proces de succesiune ana_cristina_23 ana_cristina_23 Parintii mei au cumparat acum 7 ani un apartament,la scurt timp mama mea a decedat. Apartamentul este pe numele ambilor parinti, in momentul de fata as vrea sa ... (vezi toată discuția)