avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 207 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... retrocedare pe legea 10/2001
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

retrocedare pe legea 10/2001

Care este semnificatia "spatiilor verzi" într-o expertiza topo în vederea retrocedarii unui teren pe legea 10, daca acestea nu sunt trecute în "domeniul public" ci se gasesc în domeniul "privat" al primariei si nu exista HCLM uri de trecerea lor ca spatii verzi ; CINE decide suprafata lor daca se prezinta ca "balarii" fara lucrari de îngrijire facute de primarie si care sunt în caest caz "criteriile" expertului topo ca sa le DENUMEASCA SPATII VERZI ? Pot fi retrocedate aceste terenuri virane proprietarului initial ? ce ar împiedica acesta retrocedare?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: gerox , utilizator 12:22, 29 Noiembrie 2012
De regula exista niste suprafete de teren libere in jurul blocurilor, cu destinatie pentru acces sau pentru normala exploatare a constructiei, inclusiv spatii verzi. In cartile tehnice ale blocurilor exista mentiuni cu privire la aceste suprafete. In cadrul expertizei ar trebui sa solicitati prezenta unui consilier expert care sa va reprezinte interesele si sa nu permita includerea in raportul de expertiza a unor concluzii nereale. In mod categoric, terenurile virane, neafectate de utilitati si care nu sunt destinate normalei exploatari a constructiilor existente pot fi retrocedate.
Va multumesc pentru raspunsul clar si competent; noi am desemnat prin Instanta un expert -parte judiciar care a facut o lucrare copleta si reala ....sper ca judecatorul sa tina cont !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retrocedare de teren pe legea 10/2001 gerox gerox În cadrul retrocedarii ( sîntem în curs de litigiu cu o expertiza topo care arata situatia terenului liber ) unui teren ,spatiile libere cu balarii ... (vezi toată discuția)
Notiunea de spatiu verde fara a fi intrat în domeniu public gerox gerox 1/ Cum se poate considera ( în cadrul retrocedarii în natura pe legea 10) o parte din terenul liber de retrocedat pe care exista iarba si cîtiva pomi? ... (vezi toată discuția)
Retrocedare teren cu spatii verzi tora68 tora68 buna seara, doresc sa ma ajutati in urmatoarea problema: o biserica evanghelica, depune cerere de retrocedare ( in anul 2003) a unor terenuri la Comisia ... (vezi toată discuția)