avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu nunta in invatamant
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu nunta in invatamant

Buna ziua, eu lucrez in invatamant (educatoare la o gradinita cu program prelungit) de 3 ani si pe 8 iunie voi avea cununia civila. Vroiam sa stiu daca voi beneficia de cele 5 zile de concediu cu plata, in conditiile in care cununia va avea loc in timpul anului scolar.
Am intrebat directorul unitatii iar raspunsul a fost ca nu beneficiez de ele pentru ca nu are cine sa-mi tina locul. Cum sa procedez, este corect???
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:28, 9 Mai 2012
HG nr.250/1992 prevede:
Art. 24. - (1) In afara concediului de odihna, salariatii din administrarea publica, din regiile
autonome cu specific deosebit si din unitatile bugetare au dreptul la zile de concediu platit, in cazul urmatoarelor evenimente familiale deosebite:
a) casatoria salariatului - 5 zile;
....

Prin urmare, acordarea acestor zile se face chiar daca sunteti in timpul anului scoalr ... legea nu face nicio referire la faptul ca acestea nu se pot acorda in timpul anului scolar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cadru didactic beneficiaza de concediu platit pentru inmormantarea soacrei ? Pilu Pilu Buna ziua, as avea rugamintea daca poate cineva sa ma ajute. Anul acesta in luna iunie, sotia, care lucreaza in invatamant, in timp ce era in concediu de ... (vezi toată discuția)
Regulament intern - modificare oanaportar oanaportar Buna dimineata ! Directorul institutiei noastre doreste o actualizare a Regulamentului intern, Cu aceasta ocazie, salariatii doresc ca: - in Regulamentul ... (vezi toată discuția)
Zile libere casatorie mirabela23 mirabela23 Am inteles ca cele 5 zile de concediu pentru casatorie pot fi luate pana la finalul anului calendaristic in care a a avut loc evenimentul, dar nu gasesc ... (vezi toată discuția)