ioanajm a scris:
......
3. D-voastra imi spuneati in convorbirile anterioare ca as putea intra in concediu prenatal inca din perioada valabilitatii contractului de munca, urmand ca mai apoi sa duc concedile medicale la Agentia de Somaj pentru calculare si plata, insa de la somaj mi s-a spus ca nu exista aceasta posibilitate, decat dupa ce intru in somaj, altfel exista "suprapuneri" si nu mai pot intra in somaj daca sunt deja in condediu prenatal; s-a schimbat ceva in acest sens sau m-au informat gresit cei de la somaj?
Nu este posibil,asa cum v-am spus si eu si cum de altfel v-au confirmat si cei de la Somaj.Daca ati intrat in c. prenatal inainte ca contractul dvs. sa expire de drept,concediile de maternitate dupa data de 31 august le prezentati in continuare in vederea platii Casei de Sanatate,si nu la somaj,deschiderea dreptului la somaj se face in acest caz doar ulterior terminarii c.m.
Cimul dvs.determinat a incetat in timp ce aveati contractul suspendat fiind deja in concediu prenatal.
In aceasta situatie,
la dosarul de somaj se solicita de depus si un act din care sa rezulte data incetarii motivului pentru care au foat suspendate raporturile de munca adica ,concret pe caz ,o adeverinta din care sa rezulte cand s-a incheiat c.de maternitate acordat.
Daca insa nu ati intrat in concediu prenatal pana la data de 31 august,atunci da,va prezentati la somaj,dupa aceasta data,(in 10 zile max.de la incetarea cim)va inregistreaza ,ulterior dvs.intrati in c.prenatal,prezentati concediul agentiei de somaj,aceasta il plateste si pe perioada in care va veti afla in c.m somajul se suspenda.Deci somajul plateste concediile de maternitate intr-adevar,dar doar in situatia in care acestea incep dupa data intrarii in somaj si nu inainte de deschiderea dreptului....