avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... CIM pe durata determinata inceteaza daca sunt in ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

CIM pe durata determinata inceteaza daca sunt in prenatal?

Buna ziua!
O intrebare, pe 18 iulie 2014 o sa intru in prenatal, urmand sa nasc undeva pe la 15 august anul acesta. Lucrez cu contract de munca pe perioada determinata incepand cu 05.09.13 - 04.09.14.
Ma afecteaza cu ceva faptul ca imi expira contractul in septembrie?
Angajatorul are obligatia de a-mi prelungi cartea de munca, sau pot sa beneficiez de concediu crestere copil si daca mi se incheie contractul de munca?
Angajatorul are obligatia sa-mi plateasca cartea de munca in continuare cat timp sunt in CCC?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:00, 10 Iulie 2014
1. Angajatorul nu are nicio obligatie in sensul mentionat de dvs, nici sa va prelungeasca durata c.i.m. si nici sa va plateasca darile catre stat pe timpul cat sunteti in CCC.

2. C.i.m. va inceta de drept la data expirarii duratei pentru care a fost incheiat, chiar daca sunteti in concediu de maternitate sau in CCC.
In acest caz, puteti intra in somaj si din somaj in concediul de maternitate si apoi in concediu pentru cresterea copilului
1. Contractul individual de munca (CIM) pe perioada determinata inceteaza de drept (art.56(1), lit.i) din Codul mucii) la data expirarii termenului pentru care a fost incheiat, indiferent de situatia in care va aflati dvs. a acea data.

2. - Imediat dupa incetarea CIM va inregistrati la Agentia de Somaj (chiar daca sunteti in concediu de maternitate).
- Fiind in somaj indemnizat puteti beneficia de concedii medicale, concediu de maternitate (sarcina si lauzie = pre si postnatal = 126 de zile) si apoi de concediu crestere copil (CCC).
- Certificatele medicale le duceti la Agentia de Somaj care le calculeaza si le plateste.
- Cererea pentru CCC o faceti catre Agentia de Somaj iar actele le depuneti la Primaria de care apartineti cu domiciliul.
- Concediile medicale, concediul de maternitate si CCC suspenda perioada de somaj care se reia, de unde a ramas, dupa expirarea fiecaruia din aceste concedii.

3. - Daca nu indepliniti conditiile pentru a va inregistra la Agentia de Somaj atunci certificatele medicale incepnad cu luna septembrie le prezentati la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate (CJAS) care vi le va plati.
- Dupa terminarae conecdiului de maternitate puteti depune la Primarie actele pentru indemnziatia pentru CCC.
- Luati legatura cu CJAS sa va spuna ce alte acte trebuie sa prezentati prima data cand depuneti certificatul de conecdiu de maternitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie de crestere a copilului. eusicumine eusicumine Buna ziua, Sunt insarcinata in 8 saptamani,lucrez din data de 29 august 2015 si am contract pe un an de zile. Deci eu voi naste undeva la sfarsitul luni ... (vezi toată discuția)
Concediu maternitate OanaFacas1988 OanaFacas1988 Buna ziua , Sunt insarcinata in 15 saptamani, lucrez ca si consilier Clienti la o banca si am contractul de munca pe perioada determinata, urmand sa intru ... (vezi toată discuția)
Sarcina si lauzie Marybv Marybv Buna ziua, am si eu o intrebare referitor la indemnizatia pentru cresere a copilului. Am 30 sap de sarcina sunt in sarcina si lauzie,contractul meu pe 30sept ... (vezi toată discuția)