avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Sistem supraveghere video
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Sistem supraveghere video

Buna ziua

Stiu ca s-a mai discutat pe forum cu privire la sistemele de supraveghere video dar tot nu sunt foarte lamurit.
Pe scurt:
1. Firma doreste instalarea unui sistem de supraveghere video pe caile de acces si pe perimetrul exterior al fabricii.
2. Sistemul este numai supraveghere video, fara alarmare, antiefractie, control acces.
3. Instalarea sistemului se va face cu firma autorizata iar salariatii vor fi informati.
4. Instalarea acestui sistem care nu este componenta a planului de paza se supune autorizarii de catre politie?
Seful serviciului de ordine publica judetean a zis ca nu trebuie avizat de politie, subalternul lui a zis ca da si a dat de inteles ca trebuie sa facem sistemul complet, cu monitorizare prin dispecer, alarmare, etc. Am explicat ca avem paza proprie si ca sistemul nu este considerat ca facand parte din sistemul de securitate . Si-a mentinut parerea si mi-a zis ca el nu va aviza niciodata doar un proiect de instalare sistem de supraveghere.
Am inteles si eu citind HG 1010/2004 ca sistemul de supraveghere video (CCTV) este o subcomponenta a sistemului de securitate dar legea vorbeste numai despre acest sistem in totalitatea lui. Cu alte cuvinte daca nu il fac complet nu am voie sa il instalez???
V-as da un exemplu: sunt o gramada de gradinite care au supraveghere video. Oare toate au si monitorizare si alarmare? Adica au un sistem complet , autorizat de politie??
Multumesc anticipat pentru un raspuns.

Cel mai recent răspuns: ContSters269628 , utilizator 21:27, 30 Octombrie 2012
se poate face un proiect separat numai cu TVCI

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatie instalare sisteme supraveghere nastase.cris nastase.cris As dori sa stiu daca pot sa obtin autorizatie de instalare/intretinere sisteme de supraveghere video, fiind persoaneca fizica autorizata (PFA). Am absolvit ... (vezi toată discuția)
Conditii instalare sistem supraveghere video cercetasul cercetasul In urma mai multor spargeri pe scara blocului , noi locatarii, dorim sa instalam un sistem TVCI, dar de catre noi si nu o firma specializata. Mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Autorizare camere supraveghere magazin alinalindragos alinalindragos Am instalat la magazinul propriu in zona rurala un sistem de supraveghere video(CCTV),tot se spargea magazinu si nu ii prindea nimeni.Magazinul mai este dotat ... (vezi toată discuția)