avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident cu victime, vatamare din culpa, NUP - se mai ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident cu victime, vatamare din culpa, NUP - se mai suspenda/anuleaza permisul?

daca in urma unui accident de circulatie au rezultat victime , politia face incadrarea de vatamare din culpa, procurorul pe baza probelor si/sau expertizei tehnice considera ca soferul este nevinovat si da solutia de NUP si nu trimite dosarul in instanta, soferului i se mai suspenda sau anuleaza permisul de conducere?
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 07:35, 11 August 2021
Pentru alcool dovada este eliberata fara drept de circulatie.
Eu am avut un accident si nu am patit nimica am fost 4 persoane si dupa 2 zile am mers la urgenta sa imi fac un tomograf si ei o sunat la politie eu leam zis ce am patit si si permisul mi lo retinut si acum am 29 de zile nu mo mai sunat nimenii si mio dat o dovada fara drept de circulatie si mio scris pe dovada fuga de la locul accidentului si vatamare corporala din culpa si stergerea urmelor
Am şi eu o întrebare va rog.
Am avut un accident din care am fost scos vinovat . Era vorba de o manevra la stânga cu semnalu pus pt stânga dar cel din spate nu a luat în seamă şi a intrat şi el în depășire. Deci amândoi o dată am efectuat manevrele iar mai apoi autoturismele au intrat în coliziune.
Din accident au reieșit 4 victime . 3 dintre ele cu răni minore , nesemnificative . Acestia nu au depus plângere împotriva mea , eu fiind a 4-a victima incarcerata , cu răni multiple şi nevoie de multe zile de spitalizare.
Mi-a fost reținut permisul , primind dovada de circulație şi mi s-a spus în felul următor. După expirarea dovezii dacă nu mai scoți alta dovada , stai fără permis fără dovada timp de 90 de zile iar apoi iti poți primi permisul înapoi. Acum ca au trecut cele 90 de zile am fost sa ridic permisul bineînțeles , doar ca primesc alta veste şi anume ca permisul nu mi-l poate da doar după ce se soluționează cazul . Dosarul e încă în așteptare , poate dura şi 1 an pana ajunge la judecător .
Întrebarea mea e următoarea: Acum ca eu am stat cele 90 de zile se iau în calcul în cazul în care judecătorul nu îmi dă NUP şi îmi suspenda pe 3 luni sau am stat fără rost fără dovada 3 luni putând să îmi scot dovada pana la soluționarea cazului.
Deci asta întreb eu , se pune ca am stat fără pana acum sau după ce se soluționează trebuie sa stau fără dovada . Sau pot liniștit să îmi scot dovada pana se termina cazul .
Mulțumesc mult.
O zi minunată.
buna ziua .exact asa am patit si eu am fostimplicat intrun accident rutier in care politia ma gasit vinovat pt vatamare corporala din culpa dar pe timpul cercetarilor care au durat 3 ani nu mia fost suspendat permisul .in octombrie 2017 am avut proces ,mia venit hotararea judecatoreasca definitiva dar nimeni nu ma instiintat sa predau permisul .in septembrie 2018 la un an de la data emiterii hotarari judecatoresti am solicitat cazier auto si atunci miau cerut prmisul la ghiseu si miau spus ca trebuie sa imi suspende dreptul de a conduce pe 90 zile. este normal asa ceva
Ultima modificare: Miercuri, 24 Octombrie 2018
Teslaru Dan, utilizator
Este normal asa ceva.

Alte discuții în legătură

Fuga de la locul accidentului utilizatorDragos utilizatorDragos Buna ziua , sunt cercetat pentru fuga de la locul accidentului , eram intr-o localitate si un biciclist nu a vazut ca eram in depasirea lui si a incercat sa ... (vezi toată discuția)
Recuperare permis auto RaluAlexCip RaluAlexCip Pe 04 noiembrie am intrat cu masina intrun taxi care a franat brusc la trecere. In taxi o doamna a acuzat dureri cervicale, a venit salvarea, la spital nu a ... (vezi toată discuția)