avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident cu victime, vatamare din culpa, NUP - se mai ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident cu victime, vatamare din culpa, NUP - se mai suspenda/anuleaza permisul?

daca in urma unui accident de circulatie au rezultat victime , politia face incadrarea de vatamare din culpa, procurorul pe baza probelor si/sau expertizei tehnice considera ca soferul este nevinovat si da solutia de NUP si nu trimite dosarul in instanta, soferului i se mai suspenda sau anuleaza permisul de conducere?
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 07:35, 11 August 2021
Acum cateva zile am avut un accident cu o persoana pe trecere care a petins ca in momentul cand am pus frana am calcato cu roata pe picior ,misa suspendat permisul pe o luna si mia dat dovada cu drept de circulatie 15 zile ,persoana accidentata a declarat ca nu are nevoi de ingrijiri medicale ,iar acum vrea sa ma de.a in judecata ,mise poate suspenda permisul pe mai mult timp ce se poate intampla ?
Ati anuntat accidentul la politie?
A fost intocmit dosar penal daca a fost ranita o persoana.
Ati anuntat accidentul la politie?
A fost intocmit dosar penal daca a fost ranita o persoana.
Buna ziua.In luna aprilie a acestui an am avut un accident soldat cu vatamare de persoana.Mi s-a retinut permisul di mi s-a eliberat dovada pe care o vizez lunar.Avand in vedere ca lucrez ca sofer profesionist pe camion de mare tonaj iar managerul firmei imi cere sa profesez si in afara tarii se poate face o cerere sa mi se dea permisul sa imi pot continua activitatea?mentionez ca dosarul inca nu a ajuns la.procuratura.
Multumesc
Bună seara. Am fost implicat intr-o tamponare cu 3 mașini. Eu ma aflam în ultima mașina cea care a produs accidentul. Din aceasta tamponare doar mașina 3 și 2 au avut avarii. Mașina 1 doar praful luat de pe număr. În mașină 2 un pasager a acuzat dureri în zona cervicala. A fost apelat 112 a venit salvarea politia și criminalistica. După cercetări ni sau recoltat probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei unde toată lumea avea 0. Mie mi s-a reținut permisul de conducere cu dovada înlocuitoare pana la finalizarea dosarului de vătămare corporala din culpa. Victima nu avea nici o leziune, nu a depus plângere, nu are pretenții și a refuzat și examenul iml. Ce se va întâmpla cu permisul de conducere după clasarea dosarului? Va mai fi suspendat?

Multumesc
Ultima modificare: Marți, 10 August 2021
Lkn, utilizator

Alte discuții în legătură

Fuga de la locul accidentului utilizatorDragos utilizatorDragos Buna ziua , sunt cercetat pentru fuga de la locul accidentului , eram intr-o localitate si un biciclist nu a vazut ca eram in depasirea lui si a incercat sa ... (vezi toată discuția)
Recuperare permis auto RaluAlexCip RaluAlexCip Pe 04 noiembrie am intrat cu masina intrun taxi care a franat brusc la trecere. In taxi o doamna a acuzat dureri cervicale, a venit salvarea, la spital nu a ... (vezi toată discuția)