avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Proces verbal pentru depasirea limitei de viteza
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Proces verbal pentru depasirea limitei de viteza

Buna ziua, tranzitand orasul Pascani, la iesirea spre codri Pascanilor, am fost oprit de un echipaj radar (care statea la panda) pentru depasirea limitei de viteza, (cu 20 Km/h, spun ei) mi s-a intocmit PV, dar am refuzat sa-l semnez si nu am primit copie.
Eu am intrat intr-o intersectie unde trebuia sa acord prioritate, (deci m-am oprit) iar echipajul se afla la aroximativ 3, 4 sute de metri in fata mea si la aproximativ 50, 100 de metri fata de placuta, iesire oras. M-am gandit sa fac contestatie. Dv ce ma sfatuiti?
Cel mai recent răspuns: horeabortan , utilizator 02:53, 14 Mai 2012
Pai momentan nu aveti ce sa contestati. Faceti contestatie doar dupa ce ajunge procesul verbal prin posta. Personal tot nu inteleg ce cred oamenii ca rezolva daca nu semneaza procesul verbal. Acesta va veni oricum frumusel acasa prin posta. Ba chiar e putin mai grav daca vine prin posta. Politistul are timp sa il verifice, sa rectifice eventuale erori de forma (iar contravenientul nu il vede). Simplu. Va opreste, vrea sa va sanctioneze, mentionati la observatii ca aveti obiectii, semnati de primire si plecati cu el. Sansele de castig sunt mult mai mari. Am avut caz in care politistul a "completat" pv cu alte lucruri si a fost mai greu de rasturnat.
Semnatura pe pv nu inseamna ca recunoasteti fapta. Inseamna doar ca vi s-a adus la cunostinta ca s-a intocmit un pv pe numele dvs. E la fel ca semnatura de primire pe un aviz postal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces verbal, sanctionare incalcare reguli circulatie predasgeorge predasgeorge Buna ziua.In urma cu 2 saptamani am fost oprit de un echipaj de politie pentru motivul sustinut de ei cum ca as fi depasit viteza legala cu 29 km/h pe ... (vezi toată discuția)
Amenda viteza + centura sorin.sorin sorin.sorin Buna ziua, In seara trecuta am fost oprit in localitate de echipaj politia rutiera - radar. Am oprit masina si am deschis centura de siguranta. Agentul ... (vezi toată discuția)
Amenda radar mobil alex29bv alex29bv Buna ziua. Am dori si eu niste sfaturi in legatura cu o amenda radar. Conduceam auto pe drumul eurpean E60 (Slobozia - Ploiesti) si in localitatea Giurgeni ... (vezi toată discuția)