avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Vinovatul accidentului auto refuza sa-mi prezinte o ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Vinovatul accidentului auto refuza sa-mi prezinte o copie RCA

Buna Ziua,

Am fost implicat intr-un accident rutier cu daune materiale fara victime impreuna cu alti 2 soferi. Politia a constatat accidentul si a gasit vinovat pe unu ceilalti doi. Soferul vinovat are masina de firma si este asigurata cu polita RCA valabila. Soferul + firma refuza prezentarea copiei politei RCA catre noi cei pagubiti. Asiguratorul cere copia politei de asigurare.

Imi puteti da un sfat ce sa fac mai departe?
Ce pot sa fac sa-mi repar masina pe RCA vinovatului (nu am fondurile necesare reparatiei autovehiculului personal)
Cel mai recent răspuns: jjwar , utilizator 15:55, 15 Mai 2012
Daca ati "intervenit" la firma asiguratoare, in situatia in care cunoasteti numarul politei, acel "cineva" nu poate obtine copia politei? In alta ordine de idei, la dosarul daunei nu vi se va cere si autorizatia de reparatie de la politie?
Intr-adevar problema pe care am ridicat-o initial era ca nu pot deschide dosar de dauna pentru ca nu aveam copie dupa polita RCA a vinovatului. Acum (dupa "interventie") se poate deschide dosarul insa asiguratorul va plati reparatia numai dupa ce se se va respinge contestatia de catre instanta.
Oricum am de asteptat pana se judeca si pe perioada procesului nu repara nimeni masina si eu raman cateva luni fara masina din pacate.
Pentru a cere despagubiri (cheltuieli de trasnport, daune morale, ... ) pe perioada procesului ar trebui sa dau in judecata soferul vinovat sau asiguratorul ? sau nu pot face nimic in sensul acesta ?
Intrebare CSA : "Ce fac daca soferul vinovat nu vrea sa prezinte copia politiei RCA ? "

Rezumat RASPUNS CSA: Procesul verbal de constatare intocmit de politie (care contine seria si numarul politiei RCA al soferului vinovat) este de ajuns ca asiguratorul sa deschida dosar de dauna (conf. ORDINUL 14 / 2011 - care poate fi accesat pe site-ul CSA). ESTE OBLIGATIA ASIGURATORULUI SA OBTINA COPIA POLITIEI RCA DE LA SOFERUL VINOVAT (de multe ori asiguratorul nu are decat in format electronic polita RCA - ceea ce nu corect / legal) sau sa foloseasca exemplarul asiguratorului (este necesara semnatura asiguratului pe polita RCA).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident auto anamariamed anamariamed Buna ziua, am si eu o nelamurire in ceea ce priveste solutionarea unei daune auto. Astazi am fost implicata intr-un accident auto, eu am intrat in depasirea ... (vezi toată discuția)
Impact autoturism - tir roxana75 roxana75 Buna ziua, In urma cu o saptamana autoturismul pe care il conduceam regulamentar a fost agatat de remorca unui TIR care a schimbat banda fara sa se asigure si ... (vezi toată discuția)
Accident ... fara stabilirea vinovatului! puturos puturos Buna ziua! Am avut un accident in data de 8 Martie destul de stupid. Stationam in afara carosabilului, asteptand sa patrund pe o strada principala. Din partea ... (vezi toată discuția)