avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 638 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Contestatie la executarea silita
Discuție deschisă în Executare silită

Contestatie la executarea silita

Buna ziua

Ma vad pus in situatia de a va cere ajutorul, desi nu as fi vrut niciodata sa ajung aici :-))
Tatal meu a cumparat o rovinieta auto pentru un trimestru de la Posta Romana in anul 2006, intr-o perioada cand nu se gaseau in alta parte. Atunci, a fost nevoit sa semneze un contract (el credea ca semneaza pentu primirea rovinietei) prin care se obliga sa cumpere si urmatoarele roviniete de la ei, Posta fiind reprezentant ADNR in acel contract. A cumparat si rovinieta pe urmatorul trim de la Posta, urmatoarele achizitionandu-le de la statii de carburant sau deloc (in functie de cum a circulat cu masina), dar nu mai are chitantele respective.
Luna trecuta a primit o somatie de plata de la un executor judecatoresc si i s-a pus poprire pe contul in care-si incaseaza pensia, pentru o suma de cca 1.000 lei, reprezentand c/v celorlalte 2 roviniete trimestriale pe care ar fi trebuit sa le cumpere+penalitati+cheltuieli de judecata.
In tot acest timp nu a primit nici o somatie de plata sau vreo citatie la vreun proces.
A facut contestatie la executare, dar trebuie sa anuleze hotararea judecatoreasca prin care a fost obligat la plata.
In copia dupa dosar pe care a primit-o, nu este anexata nici o dovada a citarii sale, este doar copia dupa contract, calculul penalitatilor, expunerea de motive si hotararea judecatoreasca din anul 2009, cand a fost dat in judecata de CNADNR.
Pentru anularea hotararii judecatoresti, poate invoca motivul necitarii sale?
Mentionez ca in hotararea judecatoreasca este precizat ca a fost citat legal, desi el nu a primit vreo instiintare in acest sens.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 12:37, 15 Mai 2012
Nu putem vorbi despre perimarea executarii silite.Cpc ne arata ca pentru a exista perimarea ex.silite trebui ca sa treaca un termen de 6 luni intre doua acte de executare silita:

In redactarea actuala, art. 389 alin. 1 C. pr. civ. precizeaza ca: ”Daca creditorul a lasat sa treaca 6 luni de la data indeplinirii oricarui act de executare, fara sa fi urmat alte acte de urmarire (s. n. G. P.), executarea se perima de drept si orice parte interesata poate cere desfiintarea ei.”

Nu ne aflam in aceasta situatie,deoarece executarea silita se afla in desfasurare.Din decembrie 2011 cand a fost incuviintata executarea si pana in aprilie 2012 cand s-a primit somatia nu a fost implinit acest termen.
Ultima modificare: Luni, 14 Mai 2012
andymaurul, utilizator
Ceea ce ar fi trebuit sa va spuna dl andymaurul, daca ar fi stiut, este ca poprirea nu se perima, asadar este inutilt sa va ganditi la perimarea executarii silite.

Concentrati-va pe o contestatie in anulare, daca in dosarul instantei nu exista nicio dovada ca tatal dvs a fosty legal citat.
altfel, luati-va gandul de la acei bani!

Trebuie sa promovati o contestatie in anulare, o contestatie la executare in care sa cereti suspendarea judecatii pana la judecarea contestatiei in anulare si o cerere de suspendare provizorie a executarii silite unde sa depuneti o cautiune de 10% din valoarea sumei pentru care sunteti executat silit si o taxa judiciara de 10 lei.Pentru Contestatia la executare veti plati o taxa de timbru de 194 lei.
Daca mai adaugati onorariu de avocat si ajungeti aproape de creanta Postei.
Succes!
MULTUMESC!
Dar daca vom castiga procesele, putem cere aceste cheltuieli de judecata, nu?
Ultima modificare: Marți, 15 Mai 2012
Buddy, utilizator
Sigur, cereti si intoarcerea executarii, daca apuca sa va execute ceva pana la data solutionarii contestatiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perimarea executarii anna2000 anna2000 ca urmare a contestatiei la executare s-a admis exceptia perimarii executarii in temeiul art. 389 cpc iar prin sentinta ramasa definitiva s-au anulat toate ... (vezi toată discuția)
Perimare executare silita s.stefan s.stefan Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti unde se depune cererea de perimare a unei executari silite? (vezi toată discuția)
Executare silita liliana elena liliana elena Am un titlu executoriu din 2005.Pana in anul 2008 cand intervenea prescriptia nu s-a mai intamplat nimic, dupa care executorul judecatoresc trimite o somatie ... (vezi toată discuția)