avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1726 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Declaratie la politie scrisa de politist
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Declaratie la politie scrisa de politist

Am fost la politie si politistul a scris declaratia in locul meu, mi-a citit-o, iar eu am semnat-o.
Are voie sa faca acest lucru?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: smeagull , utilizator 10:45, 17 Decembrie 2013
Nimic nu este exclus,dar intr-un firesc al lucrurilor nu trebuie sa se intample asa ceva,dvstra aveti posibilitatea cand mergeti sa dati declaratii sa fiti asistat de avocat,poate lucrul acesta v-ar da mai multa siguranta.
Buna Ziua,
Va rog sa ma indrumati in urmatoarea speta :
Urmare a unui email trimis presedintelui unei multinationale, in care aratam aspectele negative ale firmei a doua zi mia fost intrerupt accesul la aplicatiile informatice-ordin de la presedinte, dupa cca 4 ore mi-a fost supendat contractul de munca si am fost convocata la comisia de disciplina, pe motiv ca as fi refuzat sa fac un plan de masuri, urmare a referatului Directorului ierarhic superior.
Practic, de la acel mail a inceput cosmarul meu si a inceput o intreaga campanie a firmei respective impotriva mea.
Am fost concediata disciplinar, dar nu se mai face nici o referire la acel referat de la care s-a produs suspendarea contractului de munac si nici nu a fost atasat in instanta cand s-au solicitat actele care au stat la baza concedierii.
Pot face plangere penala la Parchet impotriva presedintelui institutiei, pentru abuz in serviciu, avand in vedere faptul ca datorita acelui mail a inceput tot chinul meu ?
Nu am acel mail, dar pot solicita Parchetului o investigatie informatica privind existenta acelui email si de asemenea, cum pot sa solicit proba cu detectorul de minciuni in instanta, pentru ca as vrea ca acel presedinte sa fie nevoit sa recunoasca abuzul pe care l.-a comis asupra mea ?
@toushou
De facut plangere la perchet, puteti face. Nu vad insa sanse de reusita, nu cred ca s-a petrecut nici o infractiune (in nici un caz abuz in serviciu).
Din ce descrieti, problemele dvs. par a fi exclusiv de natura civila, nimic destul de grav incat sa se implice politia sau parchetul.

Inteleg ca ati contestat concedierea, deci acesta este contextul in care dvs. va puteti apara de concedierea abuziva si in care puteti cere daune pentru prejudiciul suferit.

Pe de alta parte, nu exista nici un mecanism juridic prin care sa fortati pe cineva sa recunoasca el insusi, personal, vreun abuz.
Cel mult instanta de judecata va constata, de exemplu, nelegalitatea concedierii. Dar niciodata nu-i va pune un pistol la tampla presedintelui ca sa recunoasca el ... orice vreti dvs. sa recunoasca.
Va inteleg frustrarea si dorinta, insa acesta este un demers inutil, in care irositi efort degeaba.
Concentrati-va pe contestatia concedierii si pe gasirea unui alt loc de munca.

In functie de litigiul pe concediere, discutati cu un avocat posibilitatea de a cere daune morale pentru concedierea nelegala, ganditi-va ce suferinte morale ati suferit si cum se evalueaza.

p.s. Nici macar in anchetele penale (violuri, omoruri, genocid, furt) nu se foloseste detectorul de minciuni ca proba.
Ultima modificare: Joi, 31 Mai 2012
smeagull, utilizator
Buna seara. Din suflet doresc sa primesc un sfat in urmatoarea problema:
Fiica mea este citata sa dea o declaratie ( infaptuitor) la politie. Fiica mea sustine ca se descurca si deocamdata sa nu cerem avocat (nu stam bine cu situatia financiara). Si acum va relatez problema: In februarie 2013 a stat la un var de al meu in Bucuresti, pana sa isi gaseasca un loc cu chirie. Dupa o saptamana a si plecta deoarece si a gasit . Acum patru zile este citata sa mearga la politie ca este citata ca faptuito . Vara mea sustine ca ea fiica-mea a luat o cantitate de bijuterii si ca ea este singura care putea sa o faca. In discutii cu vara mea la telefon printre altele zice ca , fiica mea sa isi ceara scuze si sa recunoasca fapta ca urmare ea , vara mea isi retrage plangerea si vom semna un angajament de plata ptr recuperarea prejudiciului. Sustine ca fiica mea este singura vinovata, ca de atatia ani nu ia disparut nimica.
Din suflet va rog poate ma ajutati cu ub sfat orice sfat ma incurajeaza sa stiu ce avem de facut, daca e bine sa recunoasca si sa platesc (desi nu a luat nimica) sau sa mergem mai departe .cea mai mare problema este ca stau rau cu bugetul familiei. Si oare cam cat dureaza pana se incheie sau inceteaza aceasta problema.
Mentionez ca eu nu sunt , nu stau in bucuresti doar fiica mea sisi doreste sa inceapa sau macar mai putin zis sa faca primii pasi in viata ptr. a nu mai depinde de mama si de tata.
Va og cat de mic sfat este bun venit. Daca pot sa apelez de pe aceasta pagina la vreun avocat daca doamne fereste vom avea nevoie. Nu cunosc nici un avocat in Bucuresti.

Va multumesc anticipat pentru timpul acordat pentru citirea mesajului mau. Este un strigat dupa ajutor. Va doresc multa sanatate si sa va ocoleasca asemenea probleme.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cum sa recunosca ceva ce nu a facut??Nici vorba de asa ceva, sa declare doar realitatea si adevarul, fata dvs beneficiaza de prezumtia de nevinovatie si nu este obligata sa-si demonstreze nevinovatia, trebuie sa vedeti in ce constau acuzatiile, ce probe aduc.

Alte discuții în legătură

Cum se retrage declaratia inculpatului in procesul penal? se poate? Albert Kurtyan Albert Kurtyan În faza de urmărire penală, învinuitul are dreptul să nu dea nicio declaraţie. Dar, dacă a dat o declaraţie ... are dreptul să o retragă, în ... (vezi toată discuția)
Declaratie invinuit bukinst bukinst Poate un invinuit aflat in cercetare prealabila, dupa ce i s-a adus la cunostinta invinuirea sa-si redacteza declaratia acasa si sa o prezinte apoi organului ... (vezi toată discuția)
O mica nelamurire despre declaratie MAdina MAdina daca persoana care urmeaza sa dea o declaratia sau sa retraga o plangere nu poate scrie datorita unei probleme medicale temporare (ex: mana in ghips) ,se poate ... (vezi toată discuția)