Daca exista un articol din lege care incalca drepturile omului atunci CCR ar fi constatat asta. Daca totusi CCR nu a constatat asta si exista cu adevarat o incalcare a drepturilor omului, atunci va puteti adresa Curtii de Justitie a Uniunii Europene care va obliga România sa revizuiasca legislatia respectiva.
Puteti să ne spuneti despre ce prevedere legala este vorba?
Multumesc pt. raspuns bine ca exista o cale de atac . CCR inca nu s-a pronuntat dar vroiam sa stiu ce pot face in caz ca nu o admite.Va promit ca va tin la curent cu evolutia si implicit cu prevederea despre care este vorba.
Nu este o cale de atac. Adica Curtea de Justitie nu va anula sau intoarce o decizie a unei instante românesti dar va putea obliga România ca stat, prin institutiile sale să modifice un act normativ care incalca Acquis-ul comunitar
Foarte Corect. Este exact ceea ce si doresc daca cumva CCR VA RESPINGE EXCEPTIA.
de aceea am numit-o cale de atac ca asi ajunge la acelasi rezultat ca si in cazul in care CCR ar admite exceptia. Sper sa o admita dar e bine sa stii ca mai si o a doua sansa.
Despre cedo
ietam
Seara buna. Stiu ca pentru a face o plangere la Cedo trebuie epuizate toate caile din Romania. Am o hotarare irevocabila de la CA (Legea 221/2009 cu privire la ... (vezi toată discuția)