avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Plingere la CEDO
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Plingere la CEDO

in cazul neadmiterii unei exceptii de neconstitutionalitate de catre Curtea Constitutionala se poate face sau nu plingere la CEDO ?
Cel mai recent răspuns: andreigrigoriu , moderator 10:07, 17 Mai 2012
Stiti ca CEDO nu are nimic de-a face cu UE, nu?

Daca exista un articol din lege care incalca drepturile omului atunci CCR ar fi constatat asta. Daca totusi CCR nu a constatat asta si exista cu adevarat o incalcare a drepturilor omului, atunci va puteti adresa Curtii de Justitie a Uniunii Europene care va obliga România sa revizuiasca legislatia respectiva.

Puteti să ne spuneti despre ce prevedere legala este vorba?

Ultima modificare: Joi, 17 Mai 2012
Alexandru Munteanu, Avocat
Multumesc pt. raspuns bine ca exista o cale de atac . CCR inca nu s-a pronuntat dar vroiam sa stiu ce pot face in caz ca nu o admite.Va promit ca va tin la curent cu evolutia si implicit cu prevederea despre care este vorba.
Nu este o cale de atac. Adica Curtea de Justitie nu va anula sau intoarce o decizie a unei instante românesti dar va putea obliga România ca stat, prin institutiile sale să modifice un act normativ care incalca Acquis-ul comunitar
Ultima modificare: Joi, 17 Mai 2012
Alexandru Munteanu, Avocat
Foarte Corect. Este exact ceea ce si doresc daca cumva CCR VA RESPINGE EXCEPTIA.
de aceea am numit-o cale de atac ca asi ajunge la acelasi rezultat ca si in cazul in care CCR ar admite exceptia. Sper sa o admita dar e bine sa stii ca mai si o a doua sansa.
Puteti sa ne spuneti ce text de lege ati contestat?

Alte discuții în legătură

Despre cedo ietam ietam Seara buna. Stiu ca pentru a face o plangere la Cedo trebuie epuizate toate caile din Romania. Am o hotarare irevocabila de la CA (Legea 221/2009 cu privire la ... (vezi toată discuția)
Recurs in casatie....obligatoriu la cedo? ionut_daniel ionut_daniel Buna ziua.....am fost condamnat de o curte de apel, si hotararea a ramas definitva, fiind Tribunalul instanta de fond iar curtea de apel...instanta finala ... (vezi toată discuția)
Sentinta penala definitiva - termen plangere cedo DorianMate DorianMate Sentinta a ramas definitiva in februarie 2013. In cat timp trebuie motivata de Curte si cum poate fi atacata (Recurs in anulare, CEDO) ? (vezi toată discuția)