avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1317 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... program vizitare minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

program vizitare minor

in urma cu ceva timp am castigat in instanta pt programul vizitare minor.concubina trebuia sa vina impreuna cu micuta la mine.aceasta a facut apel atacand hotarare jucatoreasca data de fond.dar nici de aceasta data nu a avut noroc pt ca nstanta a decis ca acest apel este nefontat.si a respins apelulleste solutie definitiva .As dori sa stiu daca concubina este obligata sa vina la mine impreuna cu micuta.
Alexandru, eu am pus doar o intrebare asupra modalitatii realizarii relatiilor dintre minor si parintele necustodian, nu am negat dreptul copilului de a avea tata si de a-si cunoaste originile.
Mi se pare absurd sa obligi mama copilului sa mearga intr-un loc ostil ei
("Tot ce misca -n tara asta
Raul, ramul,
Mi-e prieten numai mie
Iara tie, dusman ti-este,
Dusmanit vei fi de toate
Fara a prinde chiar de veste!!")

chiar daca fiica este dorita.
Banuiesc ca nu v-ati despartit din prea multa intelegere:magic:
Totusi, sub ce motiv a decis instanta sa vina mama cu copilul la dvs acasa ?
Dvs si mama copilului sunteti rude de grad 1 cu cea mica, dvs la ce rude va referiti ?
Martonze a scris:

Am si eu o mica nedumerire:
Obligatia unei persoane mature(mama) sa mearga impreuna cu minorul la domiciliul altui cetatean, cu care este in relatii conflictuale (tata), chiar daca instanta considera ca este in interesul superior al minorului (:-/ ) nu este in contradictie cu principiul fundamental al drepturilor omului-dreptul la libertate si siguranta, dreptul la viata privata?

Avand in vedere ca relatiile conflictuale pot fi si sunt in multe cazuri promovate si intretinute de parintele la care sta copilul, si plecand de la rationamentul dv, reiese faptul ca si obligarea parintelui necustodian sa mearga la dimiciliul altui cetatean, respectiv mama, cu care est in relatii conflictuale, pentru a lua minorul ii incalca acestuia dreptul la libertate, siguranta si viata privata. Si atunci, ce facem cu copilul si drepturile lui?
m-ella
Corect, conflictul este prezent in ambele cazuri.
In aceste situatii, este preferabil terenul neutru , locuri publice , unde nici unul dintre parinti nu se poate dezlantui sau daca are tentative de violenta, este impiedicat de prezenta martorilor. Si asa, copilul isi primeste drepturile.
Poate ar trebui mai intai sa va informati asupra drpeturilor copilului. Uitati aici extras din Legea 272/2004 privind drepturile copilului:

Art. 14
(1) Copilul are dreptul de a mentine relatii personale si contacte directe cu parintii, rudele, precum si cu alte persoane fata de care copilul a dezvoltat legaturi de atasament.
(2) Copilul are dreptul de a-si cunoaste rudele si de a intretine relatii personale cu acestea, precum si cu alte persoane alaturi de care copilul s-a bucurat de viata de familie, in masura in care acest lucru nu contravine interesului sau superior.
(3) Parintii sau un alt reprezentant legal al copilului nu pot impiedica relatiile personale ale acestuia cu bunicii, fratii si surorile ori cu alte persoane alaturi de care copilul s-a bucurat de viata de familie, decat in cazurile in care instanta decide in acest sens, apreciind ca exista motive temeinice de natura a primejdui dezvoltarea fizica, psihica, intelectuala sau morala a copilului.

Art. 15
(1) In sensul prezentei legi, relatiile personale se pot realiza prin:
a) intalniri ale copilului cu parintele ori cu o alta persoana care are, potrivit prezentei legi, dreptul la relatii personale cu copilul;
b) vizitarea copilului la domiciliul acestuia;
c) gazduirea copilului pe perioada determinata de catre parintele sau de catre alta persoana la care copilul nu locuieste in mod obisnuit;
d) corespondenta ori alta forma de comunicare cu copilul;
e) transmiterea de informatii copilului cu privire la parintele ori la alte persoane care au, potrivit prezentei legi, dreptul de a mentine relatii personale cu copilul;
f) transmiterea de informatii referitoare la copil, inclusiv fotografii recente, evaluari medicale sau scolare, catre parintele sau catre alte persoane care au dreptul de a mentine relatii personale cu copilul.
(2) Transmiterea informatiilor prevazute la alin. (1) lit. e) si f) se va face cu respectarea interesului superior al copilului, precum si a dispozitiilor speciale vizand confidentialitatea si transmiterea informatiilor cu caracter personal.

Iar daca dumneavoastra adultii nu reusiti sa intelegeti faptul ca, atunci cand ati hotarat sa aduceti un copil pe lume, v-ati asumat o obligatie si acesta are niste drepturi pe care dv nu aveti dreptul sa i le incalcati, ma bine ati lasa copilul pe un teren neutru tot timpul, asa nu mai este folosit ca minge de ping pong.

Alte discuții în legătură

Perioada care ii revine tatalui sa stea cu copilul letitziaS letitziaS Buna ziua. Am un copil de 2 ani,iar eu si tatal copilului nu suntem casatoriti. In urma diferitelor neintelegeri intre noi, eu consider ca o despartire ar fi ... (vezi toată discuția)
Dreptul la vizita parinte germania annahm11 annahm11 In anul 2010, judecatoria din Germania, a incredintat minorul mamei, care s-a intors in Romania, celalalt parinte traind in Germania in continuare. Judecatoria ... (vezi toată discuția)
In calitate de tata al copilului incredintat mie sunt obligat sa primesc in casa parintilor mei, unde locuim, pe fosta sotie insotita de copilul ei din alta casatorie? eva_elfride eva_elfride Prin sentinta a fost incredintat copilul meu mie in urma divortului de fosta sotie ea are drept de vizita insotita de parintii ei la domiciliul copilului ... (vezi toată discuția)