avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1317 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... program vizitare minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

program vizitare minor

in urma cu ceva timp am castigat in instanta pt programul vizitare minor.concubina trebuia sa vina impreuna cu micuta la mine.aceasta a facut apel atacand hotarare jucatoreasca data de fond.dar nici de aceasta data nu a avut noroc pt ca nstanta a decis ca acest apel este nefontat.si a respins apelulleste solutie definitiva .As dori sa stiu daca concubina este obligata sa vina la mine impreuna cu micuta.
M-ella
Dar eu nu v-am contrazis, cunosc articolele de lege citate;
Nu contest dreptul niciunui parinte de a tine legatura cu propria odrasla.
Singura mea obiectiune consta in vizita la domiciliul unuia sau altuia dintre parinti in situatiile conflictuale
Art. 15 citat mai sus arata modalitatile prin care se pot realiza aceste relatii, ele nu se exclud una pe alta si nici nu sunt obligatorii toate, pot exista si alte modalitati decat cele enumerate prin lege.
De exemplu, nu-i necesar ca mamica sa mearga la domiciliul taticului, poate merge in parc cu copilul sau la un loc de joaca, intr-o excursie organizata sau la un eveniment sportiv.
Chiar credeti ca este in interesul superior al copilului sa vada imbranceli, sa auda injurii la adresa parintelui custodian?
Ultima modificare: Luni, 21 Mai 2012
Martonze, utilizator
Martonze
Situatiile conflictuale se pot rezolva daca exista dorinta in acest sens. Dv v-ati setat pe faptul ca nu doriti ca tatal copilului sa vina la domiciliul minorului si punct. Nu scrie nicaieri ca dv trebuie sa fiti acasa atunci cand tatal vine in vizita. Tatal vine in vizita la copil, nu la dv si puteti foarte simplu ca atunci cand acesta vine sa ii lasati singuri pe amandoi sau sa lasati pe altcineva acasa pe perioada vizitei.

De exemplu, nu-i necesar ca mamica sa mearga la domiciliul taticului, poate merge in parc cu copilul sau la un loc de joaca, intr-o excursie organizata sau la un eveniment sportiv.

Nu-i necesar ca mamica sa mearga in niciunul din locurile expuse de dv. Timpul acela, si asa foarte limitat, este alocat numai celor doi, dar se pare ca nu vreti sa intelegeti ca acel copil are si un tata si nu reusiti sa faceti diferenta si sa separati problemele dv., ale adultilor, de copil.
nu intelegeti un lucru eu nu sunt in rel conflictuala cu fosta,ea este.si daca vine la mine asa cum a hotarat instanta ,pe mine nu ma intereseaza pers ei ci coplul.ce a fost intre mine si ea a fost,eu chiar incerc sa imi refac viata este dreptul meu.prin urmare eu am ingropat securea razboiului demult.
Pentru binele copilului ar trebui să construiţi o relaţie normală, pe cât posibil şi cu mama copilului.
Părerea mea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perioada care ii revine tatalui sa stea cu copilul letitziaS letitziaS Buna ziua. Am un copil de 2 ani,iar eu si tatal copilului nu suntem casatoriti. In urma diferitelor neintelegeri intre noi, eu consider ca o despartire ar fi ... (vezi toată discuția)
Dreptul la vizita parinte germania annahm11 annahm11 In anul 2010, judecatoria din Germania, a incredintat minorul mamei, care s-a intors in Romania, celalalt parinte traind in Germania in continuare. Judecatoria ... (vezi toată discuția)
In calitate de tata al copilului incredintat mie sunt obligat sa primesc in casa parintilor mei, unde locuim, pe fosta sotie insotita de copilul ei din alta casatorie? eva_elfride eva_elfride Prin sentinta a fost incredintat copilul meu mie in urma divortului de fosta sotie ea are drept de vizita insotita de parintii ei la domiciliul copilului ... (vezi toată discuția)