avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 473 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitatea bugetară şi a ... Plata diurna
Discuție deschisă în Contabilitatea bugetară şi a serviciilor externalizate

Plata diurna

Buna ziua,

Lucrez intr-o institutie publica si trebuie sa acord diurna unei judecatoare cf art 13 din OG 27/2006. Valoarea pe zi a diurnei ar fi de 161 lei. Intrebarea mea este: retin impozit si contributii la ce depasteste 17*2,5? Pe scurt, la 118,5 retin contributii si impozit?

Va rog sa ma indrumati! Multumesc!:((
Ultima modificare: Marți, 14 Iunie 2016
cristinaelena23, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:24, 14 Iunie 2016
Potrivit reglementarilor, indemnizatia pe perioada delegarii si detasarii in alta localitate, in tara si in strainatate, in interesul serviciului, a carei valoare depaseste de 2,5 ori nivelul legal stabilit pentru salariatii din institutiile publice se supune impozitului pe salarii si se include in baza lunara de calcul a contributiilor sociale obligatorii, indiferent de entitatea platitoare (platitor de impozit pe profit, platitor de impozit pe veniturile microintreprinderilor, persoana fizica autorizata, intreprindere individuala, organizatie neguvernamentala).
Detalii/sursa : www.avocatnet.ro/content/art...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Posibilitate acordare diurna Kairos Kairos M-ar interesa daca o societate cu capital privat e obligata prin lege sa acorde diurna angajatilor care efectueaza zilnic deplasare la mai mult de 50 de km de ... (vezi toată discuția)
Diurna salariat Lizuca12 Lizuca12 Buna ziua , Pentru diurna ce depaseste 32, 5 lei se adauga la salariu si se plteste doar impozit sau si somaj , sanatate si cas? (vezi toată discuția)
Acordare diurna Full Cost Visibility S.r.l. Full Cost Visibility S.r.l. Buna ziua, am urmatoarea situatie: 1. Un angajat cu timp partial de 2h/zi poate beneficia de diurna? Care este valoarea acesteia si dupa cati km distanta fata ... (vezi toată discuția)