avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale creante banca
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

creante banca

Buna ziua, as avea nevoie de ajutor in urmatoarea speta. clientul X, actionar unic la o societate comerciala are doua credite cu garantii ipotecare la doua banci. In situatia in care, nu mai are posibilitatea financiara achitarii creditelor, cu acceptarea riscului ca bancile sa valorifice garantiile prin vanzare la licitatie, ce consecinte ar avea infiintarea unei firme noi, fara activitate si venituri pe ea, dar pe care sa cumpere si sa -si construiasca alta locuinta? ar putea fi urmarita noua firma de catre bancile la care are credite vechea firma ?
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 11:39, 19 Mai 2012
Banca nu poate urmari silit decat titularul contractului de credit, debitorul, iar daca exista, garantul. Daca exista bunuri care au fost aduse ca si garantie ale contractului de credit, banca va executa silit acele bunuri pentru a-si recupera creanta.
O societate noua are pozitia de tert vis-a-vis de existenta unui contract incheiat intre banca si o alta societate chiar daca o persoana detine calitatea de asociat in ambele societatii.
Multumesc mult, asta inseamna ca bancile nu vor putea urmari si bunurile de pe noua societata, ci doar veniturile asociatului, daca acestea vor exista.
Da, asa este. Pot fi urmarite spre a fi executate silit numai bunurile aflate in patrimoniul debitorului si veniturile acestuia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit ipotecar persoana juridica ank_i ank_i Un SRL cu doi asociati incheie un contract de credit cu ipoteca. un an mai tarziu, unul din cei doi asociati iese din societate, cesionand celuilalt partile ... (vezi toată discuția)
Executare silita imobiliara asupra unei societati radiate chriss81 chriss81 supun atentiei urmatoarea speta: - un creditor a solicitat executarea silita imobiliara impotriva unei societati comerciale; - titlul executoriu il ... (vezi toată discuția)
Intrebare??? cosminy_70 cosminy_70 DACA RADIEZ FIRMA CARE A FOST DIZOLVATA IN PROCEDURA DE FALIMENT SI UN IMOBIL PROPRIETATEA FIRMEI ESTE GREVAT DE SARCINI CE SE INTAMPLA CU ACESTEA ? CUM ... (vezi toată discuția)