Socrii mei au 2 fii, sotul meu si fratele sau, precum si un apartament bun comun al lor, in care au crescut cei 2 copii. Fara sa intru in detalii de familie, decizia lor a fost sa incheie act de donatie cu fratele sotului pentru acest apartament (cu rezervarea dreptului de abitatie viagera in favoarea lor), iar la scurt timp cumnatul meu a incheiat antecontract de vanzare cumparare cu vecinul de etaj al socrilor mei, urmand ca vanzarea sa se incheie in vara acestui an (cu mentinerea dreptului de abitatie al socrilor mei). Fiind singurul bun aflat in patrimoniul socrilor mei, care este solutia legala pentru ca sotul meu sa-si revendice cota de mostenire la decesul parintilor sai? Vanzarea ulterioara donatiei complica lucrurile sau poate fi in favoarea sotului meu? Va multumesc!!
Daca se incheie vanzare-cumparare fara clauze, cu pret declarat si incasat, nu prea mai are nimeni ce sa faca, parintii pot vinde ce vor si cui vor... Si nici nu sunt obligati sa pastreze banii primit pentru a reprezenta mostenire, pot sa nu lase nimic in urma lor... Asta este, fiecare are dreptul sa dispuna cum vrea de bunurile sale. La donatie (cum e si subiectul initial al discutiei) lucrurile stau altfel...
Buna dimineatza.
Dar in situatia in care parintele intocmeste o donatie cu clauza de intretinere, in favoarea unuia dintre copii, la decesul parintelui donatia poate fi atacata de celalat copil? Multumesc.
Teoretic, poate sa atace, dar nu prea are sanse de castig atat timp cat sarcinile asumate in act (obligatia de intretinere) a fost prestata integral de catre donatar.
Donatie de casa.
JANCSCI
socrul meu a mostenit inpreuna cu fratele lui casa parinteasca.jumatatea lui a donato sotiei mele, ia fiind fica lui,.sotia mea avind inca 4 frati se poate ... (vezi toată discuția)
Act de donatie
kerekeshermina
Buna ziua, parintele meu (mama deoarece tatal meu a decedat de multi ani)a facut un act de donatie pe numele meu cu acordul fratilor mei. Doresc sa-mi spuneti ... (vezi toată discuția)