avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 164 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... codul munci
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

codul munci

lucrez ca timplar luni marti miercuri 8 oare joi liber vineri si sinbata 8 ore obligat de angajat este posibil ca sinbata sa fiu trecut nemotivat deoarece nu am 40 de oare lucrate
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:57, 21 Mai 2012
Pentru ziua de joi libera ar trebui sa vi se acorde si un spor la salariu .. potrivit art.137 C.mun.
(1) Repausul saptamanal se acorda in doua zile consecutive, de regula sambata si duminica.
(2) In cazul in care repausul in zilele de sambata si duminica ar prejudicia interesul public sau desfasurarea normala a activitatii, repausul saptamanal poate fi acordat si in alte zile stabilite prin contractul colectiv de munca aplicabil sau prin regulamentul intern.
(3) In situatia prevazuta la alin. (2) salariatii vor beneficia de un spor la salariu stabilit prin contractul colectiv de munca sau, dupa caz, prin contractul individual de munca.
....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Respectarea duratei timpului de munca si de odihna az00t az00t Buna ziua. Lucrez intr-un domeniu unde activitatea se desfasoara 24 de ore din 24. Din aceasta cauza programul de munca nu poate fi considerat de luni pana ... (vezi toată discuția)
Codul muncii paula manta paula manta In conformitate cu: ART. 137 (1) Repausul săptămânal se acordă în două zile consecutive, de regulă sâmbăta şi duminica. (2) În cazul în care ... (vezi toată discuția)
Program de lucru, zile libere consecutive DLR DLR Buna seara, Am si eu o nelamurire, daca puteti sa ma ajutati. Am urmatorul program la serviciu: Sap. 1: Duminica 13 Noiembrie - Sambata 19 ... (vezi toată discuția)