avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 446 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... despre succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

despre succesiune

dupa decesul unui parite se poate ca parintele supravetuitor sa treaca toata mostenirea unicului copil?
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 21:14, 21 Mai 2012
Parintele poate renunta la succesiune printr o declaratie autentica la notariat facuta in termenul de optiune succesorala, pentru succesiunile pe VCC adica pana la 1 oct 2011, acest termen fiind depasit, daca este vorba de succesiuni pe NCC adica dupa data mai sus mentionata termenul este de un an de zile .succesiunile se deschid prin moarte , deci termenul de optiune curge de la data decesului.
Daca termenul a trecut la partaj se poate renunta contra unui bun din masa succesorala mai mic ca valoare la restul bunurilor sau se poate dona partea dansei catre copil insa dupa dezbaterea succesiunii in acest caz.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune mariantoma48 mariantoma48 buna ziua,rog un raspuns argumentat asupra termenului de optiune succesorala :este de 6 luni sau de un an,in discutiile de pe forum am gasit ambele variante,va ... (vezi toată discuția)
Proprietar dupa renuntarea la succesiune ninasave ninasave La dezbaterea succesiunii dupa tatal meu am renuntat la tot in favoarea mamei mele ,fiind unicul copil Ce acte trebuie sa faca mama ca eu sa devin proprietar ... (vezi toată discuția)
Renuntare mostenire serbanalexandrescu serbanalexandrescu Buna ziua. In urma cu un an jumatate , tatal meu a murit. Mama mea traieste, si eu sunt unicul copil. In urma decesului tatalui meu , a ramas un apartament , ... (vezi toată discuția)