avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 383 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Daca gasesti un portofel cu un card in el si cu pin cu ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Daca gasesti un portofel cu un card in el si cu pin cu tot...

Daca gasesti un portofel cu un card in el si cu pin cu tot, si te duci la bancomat sa scoti banii pe pe cardul gasit, la ce se incadreaza asa ceva?

Stiu ca un portofel gasit trebuie returnat la politie. Dar banii din portofelul gasit sunt bani gasiti(nu furati), si chiar daca nu returnezi portofelul mare infractiune nu e, probabil amenda ceva (in cazul putin probabil cand se afla si se dovedeste ca X a gasit portofelul lui Y)

Dar acum, daca X gaseste portofelul cu cardul si cu pinul si de duce fuga fuga la un bankomat si scoate banii (in afara faptului ca e mult mai usor de identificat/dovedit fiinca majoritatea bancomatelor au camera video) se considera ca banii care-i scoate din bancomat sunt furati sau gasiti?


Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 15:33, 30 Octombrie 2016
pt tatal meu nu i-a folosit, ca nu a avut la ce anume...suma fiind destul de mare
proces oricum voi deschide pt.ca e in joc apartamentul tatal meu-bun propriu, iar in legatura cu banii din contul tatalui meu, vreau sa folosesc in instanta acest FURT pt ca sa se arate ce credibilitate are aceasta femeie. (ea declarand la notar ca nu stie de existenta vreunui cont, timp in care, ea golea contul....
V-am zis ce e bine sa faceți.
Aveți grija sa nu va înlăture de la mostenire.
Pe furt nu veți reuși nimic.
Sa nu ziceți ca e justiția corupta...ca nu e furt...
Trebuie sa va apărați calificat în proces ca sa nu aveți surprize neplăcute și e bine sa știți ca neștiință se sancționează...în justiție...
contul tatalui meu stiam ca este considerat masa succesorala . apartamentul, de asemenea.
am incheierea notariala. cu toate astea, cum este posibil sa ma inlature de la mostenire ???
cardul bancar stiu ca este nominal...."stiti ce este scris pe spatele unui card bancar ?
el trebuie folosit de catre detinatorul al carui nume este trecut pe card.Orice instrainare sau imputernicire a altei persoane de-al utiliza se face pe proprie raspundere ! tala meu era in coma la data folosirii cardului....

Ultima modificare: Duminică, 30 Octombrie 2016
Ana Cristina Margu Birou de mediator , Mediator
Art. 1119
Acceptarea forţată
(1) Succesibilul care, cu rea-credinţă, a sustras ori a ascuns bunuri din patrimoniul succesoral sau a ascuns o donaţie supusă raportului ori reducţiunii este considerat că a acceptat moştenirea, chiar dacă anterior renunţase la ea. El nu va avea însă niciun drept cu privire la bunurile sustrase sau ascunse şi, după caz, va fi obligat să raporteze ori să reducă donaţia ascunsă fără a participa la distribuirea bunului donat.

Detalii: [ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine cerceteaza o reclamatie privitor la furt de pe card electronic? celdecolo celdecolo Am reclamat sustragerea din casa a unui card impreuna cu hartia pe care era scris codul PIN .De pe card s-au extras toti banii,evident fara voia ... (vezi toată discuția)
Gasit bani in bancomat Dramaqueen Dramaqueen Buna ziua. Ieri m am asezat la coada la un bancomat, sa mi verific soldul. In fata mea, un barbat vorbea la telefon si cerea indicatii despre cum sa ... (vezi toată discuția)
Furt intre concubini !!! paul_codrin paul_codrin Buna ziua,va rog sa imi dati un sfat in sensul ca in urma unei certuri si discutii cu concubina mea am fost reclamat de aceasta pt furt.intr o ordine de idei ... (vezi toată discuția)