avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 767 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... presiune pentru demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

presiune pentru demisie

Buna seara,

Am sa va scriu pe scurt ce traiesc in ultimele 24 de ore si sper sa ma ajute cineva cu un sfat.

Lucrez intr-o companie de 6 luni de zile cu contract pe perioada nedeterminata, am semnat contract de munca, insa niciodata nu am semnat fisa postului.

Ieri la ora 16:00, managerul general (care nu este administartorul firmei) inmpreuna cu consultantul HR si managerul direct m-au chemat intr-o intalnire pentru a-mi pune in vedere sa imi dau demisia si sa nu mai vin la munca incepand de azi.
Eu nu am acceptat si am zis ca daca nu mai au nevoie de postul meu sa il desfinteze ca sa imi pot primi
- 20 zile preaviz
-1 salariu compensator
-banii pe concediu neefectuat + ajutor de somaj

Cand le-am expus aceste aspecte au invocat o evaluare abuziva din urma cu 14 zile, o evaluare prin care am fost anuntat de la o ora la alta ca voi fi evaluata pe baza performantelor mele.
La evaluare managerul meu direct m-a scos inapta, insa nu m-a pus sa semnez nimic si de asemenea evaluarea este nula deoarece eu nu am avut impusa prin contract/anexa/informare oficiala asupra targetului meu.

Managerul general m-a amenintat ca imi va face viata un iad.

Aseara mi s-a taiat accesul la mailul companiei cu toate ca eu sunt in discutii cu anumiti clienti, azi dimineata nu am putut sa intru in birou sa imi fac treaba si de asmenea mi s-a dat o hartie prin care trebuia sa scriu un raport de activitate.

Neavand acces la mail si la rapoartele de pana acum, nu am putut face acel raport de activitate.
Managerul m-a amenintat astazi in repetate randuri, recurgand la amenintati asupra membirlor familiei mele a job-urilo lor din alte companii si de asmenea mi-a zis ca va avea grija sa nu mai pot lucra nicaieri in aceasta industrie.

La ora 12, m-am invoit deoarce mi s-a facut rau datorita presiunii atat de mari.
La ora 13:00 am depus la ITM o plangere cu ce am scris si aici.

Ce pot face mai departe?Cum sa procedez sa nu fiu supusa hartuirii morale? Ce autoritate este competenta in acest caz?
Pot actiona in instanta compania, respectiv managerul general?

Astept raspuns.

Va multumesc
Ultima modificare: Marți, 22 Mai 2012
dcc86, utilizator
Cel mai recent răspuns: masayoshi , utilizator 09:59, 24 Mai 2012
Va sfatuiesc sa actionati in instanta. Pe ceea ce ati scris, aveti sanse de castig. Pararea mea este ca trebuie sa apelati la un avocat specializat, e mai sigur asa.
Poate este mai sigur si fara avocat specializat .. ii poate garanta acel avocat ca va castiga litigiul, daca e mai sigur asa ? ...:-/

Sesizarea la ITM va cuprinde sigur indrumarea sa va adresati instantei de judecata , intrucat instanta de judecata il poate obliga pe angajator sa va primeasca la munca in conditiile in care raportul de munca nu a incetat ..


Dar eu in acest moment, daca ma duc la munca si nu sunt lasata sa imi fac treaba, cum pot sesiza instanta de judecata cat mai repede posibil ca sa nu imi desfaca contractul pe nerespectare regulament sau mai stiu eu ce...
Situatii de acest gen nu sunt prevazute in legislatie .... nu prea vad cum sa va ajute un text de lege in situatia expusa de dvs .. insa, cel mai bine este sa mergeti la serviciu , semnati condica de prezenta si incercati daca puteti sa va faceti treaba .. in caz contrar , intocmiti o nota de informare catre conducerea angajatorului in care le solicitati sa va mentioneze ce statut aveti dvs si de ce nu sunteti lasata sa va indepliniti atributiunile de serviciu .. nota o intocmiti in dublu exemplar si luati numar de inregistrare...
Ultima modificare: Marți, 22 Mai 2012
Cornel Vasile, Consilier juridic
Firma savarseste un abuz. Un avocat specializat pe domeniul relatiilor de munca o poate sfatui, punctual, asupra modului de reactie adaptat fiecarei situatii. Nu trebuie sa il angajeze ca aparator inca. E vorba de consultanta si ma indoiesc ca acel avocat ar solicita bani pentru niste sfaturi din cand in cand. Dar poate face o diferenta enorma daca exista riscul ajungerii in instanta.

Alte discuții în legătură

Vreau sa deschid proces pentru crearea unui prejudiciu prin exercitarea ... Catalin2o14 Catalin2o14 Vreau sa deschid proces pentru crearea unui prejudiciu prin exercitarea abuziva a drepturilor acestui, respectiv, acesta m-a șantajat spunând ca dacă nu ... (vezi toată discuția)
Amenintare la locul de munca ceacea ceacea In urma unui conflict verbal la locul de munca cu un coleg aceasta intamplandu-se cu cateva luni in urma,acesta mi-a adus injurii si m-a amenintat cu ... (vezi toată discuția)
Sot violent, ordin de protecție și plângere penala Cristina.novac Cristina.novac Buna ziua! Va rog sa ma ajutati, nu stiu cum sa procedez, ce trebuie să fac, sunt însărcinată în 4 luni si jumatate, am si o sarcina cu probleme, iar ... (vezi toată discuția)