avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 378 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... Consilier juridic angajat pe baza de contract la o ...
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

Consilier juridic angajat pe baza de contract la o institutie publica

as dori sa stiu daca pentru a fi angajat in functia de consilier juridic pe baza de contract la o institutie publica este obligatorie inscrierea in Colegiul Consilierilor Juridici si obtinerea stampilei cu cod.
Cel mai recent răspuns: zerognost , utilizator 17:45, 16 Iunie 2012
Consilierul juridic in activitatea sa asigura consultanta si reprezentarea autoritatii sau institutiei publice in serviciul careia se afla ori a persoanei juridice cu care are raporturi de munca, apara drepturile si interesele legitime ale acestora in raporturile lor cu autoritatile publice, institutiile de orice natura, precum si cu orice persoana juridica sau fizica, romana sau straina; in conditiile legii si ale regulamentelor specifice unitatii, avizeaza si contrasemneaza actele cu caracter juridic. - art.4 din Legea nr.514/2003.
Nu cere nimeni legitimatia de la Colegiu, la nici o instanta de judecata. Acolo va prezentati cu imputernicirea data de institutie pentru a o reprezenta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare ca jurist la firma privata NICOLAE LAMBRU NICOLAE LAMBRU Buna seara, Un absolvent al Facultatii de Drept Al. I. Cuza din Iasi, care a profesat in alt domeniu, se poate angaja in acest moment ca si jurist in cadrul ... (vezi toată discuția)
Un consilier juridic ce nu este inscris in nicio asociatie poate reprezenta institutia in fata instantelor de orice grad? aleodor27 aleodor27 Un cons. jur. cu vechime de peste 5 ani in specialitate, dar care nu a fost si nu este inscris in nicio asociatie/colegiu al cons. jur. si care isi desfasoara ... (vezi toată discuția)
Obligatie inscriere consilier juridic in ccj bellabianca52 bellabianca52 Buna ziua, Sunt Consilier Juridic si de doua saptamani la JS se cere legitimatia de Consilier Juridic. De-a lungul timpului am studiat Lg. 514/2003 si nu am ... (vezi toată discuția)