avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 735 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... cum se calculeaza somajul?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

cum se calculeaza somajul?

lucrez de 32 ani,am salariul brut 2800ron, daca as iesi in somaj cat as primi??? multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 10:39, 19 Iulie 2013
Multumesc pentru raspunsul prompt, ce nu inteleg insa e ca in calculul indemnizatiei de somaj se iau in calcul zilele lucrate, din stagiul de cotizare reiese ca in anii in care am avut concediu medical mai mic de 30 de zile apar zile incomplete ( de exemplu total ore lucratoare luna 168, iar la mine apar 112 ore - din care 7 zile(56 ore) de concediu medical) cei de la agentia de somaj imi spun ca angajatorul nu a completat bine declaratia 112 si ca se trec toate zilele lucratoare din luna respectiva daca a survenit un concediu medical mai mic de 30 de zile iar fostul angajator zice ca: conform legii 76/2002 actualizata din data de 01.01.2011 prevederea legala cu numarul respectiv de zile nu mai este valabila si ca incepand cu data de 01.01.2011 nu se va retine contributie de somaj pentru indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate suportate din Fondul national unic de asigurari sociale de sanatate.

Cine are dreptate?

pentru mine diferenta de zile ar putea face diferenta intre 6 si 9 luni de indemnizatie si calculate la alte procente, multumesc
Ultima modificare: Joi, 18 Iulie 2013
c.catalin, utilizator
1. Intr-un raspuns precedent va spuneam ca perioadele de concediu medical nu sunt stagiu de cotizare la somaj (cu exceptia primelor 5 zile suportate de angajator, acolo unde esue cazul).

2. Daca nu este stagiu de cotizare la somaj inseamna ca nu se retine contributia pentru somaj pentru aceste perioade.

3. Iar va spun sa intrebati la ANOFM (pe e-mail), singura in masura sa va spuna cum este corect.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificarea stagiilor de cotizare anterior datei de 1 martie 2002 boerica boerica Buna ziua Supun atentiei dvs. urmatoarea speta: Un angajat al a fost disponibilizat cu art 65 (1). In incercarea de a depune dosarul in scopul obtinerii ... (vezi toată discuția)
Durata somaj sykes sykes Va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Care va fi perioada in care voi beneficia de somaj in conditiile in care sunt angajata din martie 2007 la o firma? ... (vezi toată discuția)
Calcul indemnizatie somaj iacobdan iacobdan In luna martie 2012 am avut un venit brut de 132280 roni suma din care s-au retinut si virat toate contributiile la stat( impozit de 16%, CAS de 10,5%, Somaj ... (vezi toată discuția)