avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 346 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general diferente inregistrate in contabilitate
Discuție deschisă în Contabilitate în general

diferente inregistrate in contabilitate

daca factura a fost de 10.09 si am platit 10.10 ,diferenta unde o inregistrez
Cel mai recent răspuns: andreeadumitrascu24 , utilizator 10:27, 30 Mai 2012
Discutie superflua. La sfirsitul anului cand faceti regularizari la furnizori si clienti nu lucrati cu 6588 si 7588 pentru diferente de sub un RON? Totusi suntem profesionisti si a merge cu o codita ani la randul nu da frumos si legea o permite.
PS. Credeti ca acel furnizor da inapoi 0.01 RON sau stai sa incasezi de la un client 0.04 RON cand legea iti cere sa inregistrezi corect documentul contabil ?
Ceea ce spuneti dvs mai sus se face prin reglarea de la sfarsit de an cand te punctezi cu furnizorii. S-ar putea ca aceasta diferenta platita in plus azi, luna viitoare sa se compenseze la acel furnizor.... Teoria e una si practica e cu totul altceva!!!!!!!
Si daca este un furnizor ocazional? Oricum aceasta reglare se poate face oricand mai ales in cazul furnizorilor sau clientilor ocazionali. Relativ la ultima dvs. remarca ma gandeam si eu ca teoria e teorie dar practica ii omoara pe unii!
si pt situatia inversa cand platesc mai putin cu 0.01 lei, este corect 5311=7588?
Da este corect . Motivatia este simpla: legea o permite si nu are sens sa tarati diverse codite insignifiante.

Alte discuții în legătură

Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu urmatoarea situatie: sc platitoare ... debutant2013 debutant2013 Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu urmatoarea situatie: sc platitoare de TVA trimestrial, TVA la incasare, impozit pe profit in 2023, micro pana in 2023, a ... (vezi toată discuția)
Inchidere sold debitor cont furnizor mihaelacn mihaelacn Buna ziua! Am inregistrat o plata catre un furnizor fara sa am inregistrata factura si in concesinta soldul final al contului 401/X este debitor. Cum pot sa ... (vezi toată discuția)
Chitanta neinregistrata in registrul de casa Cabinet expertcontabil Dontu Irina Carmen Cabinet expertcontabil Dontu Irina Carmen Buna seara, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta> Administratorul unei societati a emis chitanta de incasare pentru o factura de vanzare in noiembrie ... (vezi toată discuția)